ΤΟΠΙΚΑ

Μαθήματα… ελληνικών προκάλεσαν αναστάτωση για την ποιότητα του νερού στον Βόλο πριν τις πλημμύρες

μαθήματα-ελληνικών-προκάλεσαν-ανασ-994503

Τάραξε μια ολόκληρη πόλη η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, από το βήμα της Βουλής, κι ενώ ο Βόλος εξακολουθεί να… βράζει νερό για να χρησιμοποιήσει

Μαθήματα… ελληνικών από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη προς την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου για την ποιότητα του νερού στον Βόλο, προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση σε ολόκληρη την πόλη, η οποία… βράζει νερό από το δίκτυο για να μπορέσει να το χρησιμοποιήσει, μετά τις καταστροφές που προκλήθηκαν στο δίκτυο υδροδότησης από τις πλημμύρες της κακοκαιρίας Daniel.

Κατά τη σημερινή ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων που εδρεύει στη Λάρισα μετά τις πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή, δεν έγινε καμία αναφορά για την καταλληλότητα για ανθρώπινη χρήση του νερού του Βόλου. Το θέμα του νερού δεν αποτέλεσε μέρος της ενημέρωσης, που έγινε όμως από τον χώρο της Βουλής.

Για το θέμα του νερού είχε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Στην ερώτηση απάντησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη. «Πιθανώς να μην γνωρίζετε κυρία Κωνσταντοπούλου ότι το νερό στον Βόλο δεν ήταν πόσιμο ούτε πριν την πλημμύρα. Ο όρος ο σωστός, και το λέω αυτό γιατί έχει σημασία να το γνωρίζουν οι Ελληνες πολίτες, είναι νερό κατάλληλο για ανθρώπινη χρήση», είπε η αναπληρώτρια υπουργός.

Ωστόσο, το… μάθημα χρήσης σωστού όρου για το νερό βάσει της νομοθεσίας, φαίνεται να προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση. Ακόμη και σε ΜΜΕ εθνικής εμβέλειας αναπαρήχθη η είδηση ότι «το νερό στον Βόλο ήταν ακατάλληλο και πριν την πλημμύρα», δημιουργώντας μεγάλη ανασφάλεια στους κατοίκους, που ακόμη δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το νερό του δικτύου. Απομονώθηκε η πρώτη φράση και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Γιώργος Τόρης ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά εναντίον όσων προκάλεσαν αναστάτωση και ανασφάλεια στους Βολιώτες που ήδη έχουν ταλαιπωρηθεί από τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί μετά την κακοκαιρία.

Σημειώνεται ότι η υδροδότηση στην πόλη αποκαταστάθηκε σε όλες τις περιοχές, ακόμη και στην Άλλη Μεριά, από τη Κυριακή το απόγευμα. Η πίεση είναι ικανοποιητική και πλέον νερό έχουν και τα διαμερίσματα των τελευταίων ορόφων νοικοκυριών. Μόνο σήμερα, μειώθηκε η πίεση, μέχρι τις βραδινές ώρες, στο δίκτυο μεταξύ των οδών Γιάννη Δήμου, Φιλιππίδη, Αργοναυτών και Αρ. Ζάχου, λόγω εργασιών ελέγχου του δικτύου.

Το νερό πάντως, δεν είναι ακόμη κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση, όπως ενημέρωσε από τη Βουλή η κ. Αγαπηδάκη, συστήνοντας στους πολίτες να το βράζουν στους 100 βαθμούς για τρία λεπτά πριν το χρησιμοποιήσουν για προσωπική υγιεινή ή πλύσιμο.

Νεότερες εξελίξεις για το νερό αναμένεται να υπάρχουν στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου