ΤΟΠΙΚΑ

Απελπισία στα νοικοκυριά μετά την κακοκαιρία «Daniel»

απελπισία-στα-νοικοκυριά-μετά-την-κακ-994260

«Δεν έχουμε ζήσει κάτι παρόμοιο. Ηταν λες και βλέπαμε ταινία τρόμου στην τηλεόραση. Σε δεκαπέντε λεπτά κολυμπούσαμε για να βγούμε έξω από το σπίτι και να σωθούμε».

Τα παραπάνω τονίζει ο κ. Γιώργος, ο οποίος φιλοξενείται με τη σύζυγό του, τα δυο τους ανήλικα τέκνα, τη μητέρα της συζύγου και την αδελφή, σε δομή του Δήμου Βόλου μετά την πρωτόγνωρη κακοκαιρία που έζησε η πρωτεύουσα του νομού.

Το νοικοκυριό του σπιτιού του στο Παλιό Λιμεναρχείο καταστράφηκε ολοσχερώς, όταν ορμητικά νερά εισέβαλαν στους εσωτερικούς χώρους και πλημμύρισαν την οικία. Το νερό έφθασε στο ενάμισι μέτρο.

«Η σύζυγός μου υπέστη σοκ. Δεν σηκωνόταν. Της φώναζα: «Σύνελθε, σύνελθε». Επρεπε να φύγουμε άμεσα και να πάρουμε και τα παιδιά. Τα καταφέραμε με χίλια ζόρια. Κολυμπήσαμε και βγήκαμε έξω από το παράθυρο», περιγράφει.

Η οικογένεια απομακρύνθηκε από την περιοχή με τη βοήθεια εθελοντών. Οι εθελοντές έφθασαν στο σημείο με φορτωτή, που παραχώρησε για τον απεγκλωβισμό ο Δήμος Βόλου.

Ο κ. Γιώργος είπε ότι «αν επισκεφτεί κανείς το σπίτι του σήμερα θα διαπιστώσει ότι είναι άδειο. Τα σκεύη, τα έπιπλα, τα πάντα καταστράφηκαν. Δεν έχουμε απολύτως τίποτα ούτε καν ρούχα ή παπούτσια. Η οικία μας καταστράφηκε. Ο εξωτερικός τοίχος δίπλα από την πόρτα έχει μία μεγάλη τρύπα. Επίσης, καταστράφηκε το αυτοκίνητό μας».

Αυτή τη στιγμή η οικογένεια ψάχνει να βρει ένα σπίτι για να μείνει προσωρινά μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές και να στηθεί εκ νέου το νοικοκυριό της, καθώς η οικία της δεν είναι κατοικήσιμη. Όμως, δυσκολεύεται να βρει.

Η οικογένεια του κ. Γιώργου είναι μία από τις δεκάδες του Βόλου που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες και είδαν το βιός τους να χάνεται και αυτή τη στιγμή φιλοξενείται σε δομή του Δήμου Βόλου.

Κύμα αλληλεγγύης για τους πληγέντες

Ο Δήμος Βόλου έχει στήσει «στρατηγείο» στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου για να βοηθήσει τους πλημμυροπαθείς. Η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ Σοφία Χάλαρη και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Μέριμνας Βούλα Αναγνώστου – Στάθη ρίχνονται στην πρώτη γραμμή για να βοηθήσουν με κάθε τρόπο.

Εχουν γίνει μία γροθιά με όλους τους δημοτικούς συμβούλους και το σύνολο των Υπηρεσιών για να φροντίζουν καθημερινά τους πλημμυροπαθείς πηγαίνοντας τρόφιμα, νερό, ρούχα. Εκτός των προαναφερόμενων, ο Δήμος Βόλου παρέχει φιλοξενία σε δομές και σε ξενοδοχεία.

Καταβάλλεται τιτάνιος αγώνας, όμως είναι πολύ συγκινητική η διάθεση για προσφορά που εκδηλώνεται, είπε η κα. Χάλαρη.

«Εχουμε δίπλα μας όλον τον κόσμο, πολίτες του Βόλου, δήμους ακόμη και νησιωτικούς, ομάδες εθελοντών από τη Μαγνησία αλλά και εκτός νομού, φιλανθρωπικές οργανώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα από την Αθήνα αλλά και από Βέλγιο και Ισπανία, ποδοσφαιρικές ομάδες, διάφορους χορηγοί από τη χώρα αλλά και από το εξωτερικό, τη Γερμανία. Μας βοηθούν όλοι έμπρακτα με κάθε τρόπο», καταλήγει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου