ΤΟΠΙΚΑ

«Θα ζήσουμε σκηνικό Κατοχής» λένε οι παραγωγοί

θα-ζήσουμε-σκηνικό-κατοχής-λένε-οι-π-991126

Για σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα μιλούν παραγωγοί – Λίγοι οι πάγκοι στη λαϊκή χθες, καλλιέργειες θαμμένες στη λάσπη

Ελάχιστοι πάγκοι με λιγοστά οπωροκηπευτικά προς πώληση… Η εικόνα στη λαϊκή αγορά στην οδό Μαγνήτων που λειτούργησε χθες από όσους παραγωγούς και πωλητές είχαν προϊόντα αποθηκευμένα για να μπορέσουν να διαθέσουν στους καταναλωτές. «Είναι μόνο η αρχή. Το επόμενο διάστημα οι ελλείψεις θα είναι πολύ σοβαρές. Δεν θα έχουμε προϊόντα να διαθέσουμε», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Γιώργος, παραγωγός από το Βελεστίνο, μιλώντας για εικόνες… Κατοχής που πρόκειται να ζήσει ολόκληρη η περιοχή.

Καταναλωτές περιφέρονταν από πάγκο σε πάγκο αναζητώντας λαχανικά και φρούτα, ωστόσο ποικιλία και ποσότητες ήταν περιορισμένες και ως εκ τούτου και οι αγορές.

«Ο,τι ήταν έτοιμο από παραγωγή καταστράφηκε. Δεν μπορούμε καν να πλησιάσουμε στις καλλιέργειές μας που είναι θαμμένες στη λάσπη», έλεγε παραγωγός που βγήκε χθες στη λαϊκή για να διαθέσει οπωροκηπευτικά που είχε μαζέψει από την προηγούμενη εβδομάδα.

Στις καλλιέργειες μέχρι και πριν το χτύπημα του Daniel και της ανείπωτης καταστροφής που προκάλεσε υπήρχαν από όψιμες τομάτες, κρεμμύδια μέχρι και καρπούζια. «Ηταν έτοιμα και πλέον έχουν θαφτεί κάτω από τόνους λάσπης. Δεν ξέρουμε αν θα έχουμε προϊόντα και πόσα να διαθέσουμε το αμέσως επόμενο διάστημα», σημείωνε.

«Εχουν καταστραφεί τα πάντα. Σε Βελεστίνο, Λεχώνια, Αγριά, Αγία Παρασκευή. Ούτε θερμοκήπια δεν έχουν μείνει. Ειδικά στο Βελεστίνο όσοι δεν καήκαμε πνιγήκαμε», έλεγε άλλος παραγωγός που βίωσε διπλή καταστροφή.

Οι ελλείψεις ήταν εμφανείς ήδη από χθες στους λιγοστούς πάγκους που στήθηκαν μετά το χτύπημα της κακοκαιρίας και υπάρχουν φόβοι για ακόμη μεγαλύτερες ελλείψεις τις επόμενες ημέρες.

Παραγωγοί περιμένουν να καθίσουν τα λασπόνερα και μέσα από τη λάσπη να επιχειρήσουν να ξεθάψουν όσα προϊόντα είναι σε καλή κατάσταση. Ωστόσο θα πρέπει να καθαριστούν τα κτήματα και να μπουν νέες καλλιέργειες που θα αργήσουν ωστόσο να αποδώσουν καρπούς.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου