ΤΟΠΙΚΑ

Κάτω Λεχώνια: Μας λένε να φύγουμε, από πού θα φύγουμε; – Φόβος και οργή κατοίκων

κάτω-λεχώνια-μας-λένε-να-φύγουμε-από-π-990290

Μήνυμα 112 να εκκενώσουν τα Κάτω Λεχώνια έλαβαν νωρίτερα οι κάτοικοι της περιοχής εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα του Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας στις 09:20 ανέφερε: Αν βρίσκεστε στην περιοχή Κάτω Λεχώνια Μαγνησίας, απομακρυνθείτε προς Άνω Λεχώνια λόγω εξέλιξης πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών.

Στους κατοίκους των Κάτω Λεχωνίων επικράτησε πανικός, λαμβάνοντας το μήνυμα, καθώς κλήθηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή, αλλά δεν γνωρίζουν πώς. Είναι ενδεικτικό ότι πολλές οικογένειες στον παρόχθιο του Βρύχωνα, ο οποίος έσπασε από προχθές και κάλυψε τα πάντα, «τρώγοντας» τον δρόμο διαφυγής, παραμένουν επί τρεις ημέρες εγκλωβισμένες.

«Πώς θα φύγουμε;» φωνάζουν με οργή και ταυτόχρονα μεγάλο φόβο, μετά και το μήνυμα εκκένωσης, οι κάτοικοι που επικοινώνησαν με το taxydromos.gr.

Το άκρως παράλογο είναι ότι λίγο αργότερα έλαβαν όλοι οι κάτοικοι της Μαγνησίας νέο μήνυμα από το 112 για καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας. Κρίσιμες στιγμές, μηδενική ενημέρωση και αντιφατικά μηνύματα.

Οι κάτοικοι λαμβάνουν μηνύματα για να προφυλάξουν τις ζωές τους, αλλά δεν γνωρίζουν πως πρέπει ακριβώς να κινηθούν, καθώς έξω από τις πόρτες τους έχουν δρόμους αδιαπέραστους από τους όγκους νερού και τις τεράστιες καταστροφές.

Επιπρόσθετα καλούνται (και ορθώς) να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών. Με καμία όμως Αρχή δεν μπορούν να έχουν επικοινωνία, όπως αναφέρουν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου