ΤΟΠΙΚΑ

Συμμετοχή των συνδικάτων του Βόλου στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ στις 9 Σεπτεμβρίου

συμμετοχή-των-συνδικάτων-του-βόλου-στ-987552

Σφοδρή κριτική από το Εργατικό Κέντρο Βόλου για τις αλλαγές στα εργασιακά

Για το πανεργατικό συλλαλητήριο στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης προετοιμάζονται τα σωματεία ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, ενώ το Εργατικό Κέντρο Βόλου τις επόμενες μέρες αναμένεται να συγκαλέσει ολομέλεια, προκειμένου να ληφθεί η σχετική απόφαση συμμετοχής.

Το συλλαλητήριο είναι πανελλαδικό και συνδιοργανώνεται από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, ημέρα που ο πρωθυπουργός θα απευθύνει την ομιλία του προς τους παραγωγικούς φορείς και θα παρουσιάσει την οικονομική πολιτική για την επόμενη χρονιά.

Αιχμή του δόρατος, κυρίως για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, είναι το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που έχει τεθεί ήδη σε δημόσια διαβούλευση.

Σε σχετική ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Βόλου αναφέρει σχετικά: «Ξεπερνώντας σε κυνισμό και ωμότητα και αυτήν ακόμα την τρόικα, η κυβέρνηση δια του οραματιστή της νέας εργασιακής ζούγκλας, Άδωνη Γεωργιάδη, επιφυλάσσει στη νέα γενιά εργαζομένων την απόλυτη εργασιακή ομηρεία, μέσα από την προώθηση ενός νέου άθλιου νομοθετικού ολετήρα.

Βάσει αυτού του ανατρεπτικού των πάντων νομοθετικού εκτρώματος, οι νέοι θα εισέρχονται στην αγορά εργασίας χωρίς να ξέρουν ούτε πόσο ακριβώς θα δουλεύουν, ούτε πόσα ένσημα θα τους επικολλούνται, ούτε πόσο θα αμείβονται και, φυσικά, ούτε κατά φαντασίαν θα μπορούν να ελπίζουν για το εάν και πότε θα βγούνε στη σύνταξη».

Το ΕΚΒ χαρακτηρίζει «θατσερικής έμπνευσης» το νέο νομοσχέδιο, υπογραμμίζει πως αποτελεί «δωράκι» στους εργοδότες και συνεχίζοντας αναφέρει: «Το συνδικαλιστικό κίνημα δεν αιφνιδιάστηκε. Το περίμενε, και από καιρό προειδοποιούσε, καλώντας τους εργαζομένους σε ανοιχτή, καθολική, σύγκρουση με τους νεκροθάφτες των εργασιακών δικαιωμάτων και των ανθρωπίνων συνθηκών διαβίωσης.

Μπροστάρηδες σε αυτόν τον αγώνα πρέπει να είναι οι νέοι, τους οποίους και καλούμε να μην εγκαταλείψουν το όραμα της ζωής τους στα χέρια των εργασιακών τους “νεκροθαφτών”».

Τέλος, καλεί την κυβέρνηση να το αποσύρει και ζητεί από τα σωματεία μέλη του να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα.

«Σε λίγες μέρες στη ΔΕΘ, θα πάρουν την απάντηση που τους πρέπει. Και αυτό θα είναι μόνον η αρχή» καταλήγει η ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου