ΤΟΠΙΚΑ

Ιγνάτιος: «Οχι στους ψευδοπροφήτες»

ιγνάτιος-οχι-στους-ψευδοπροφήτες-987404

Η προτροπή του Μητροπολίτη Δημητριάδος προς τους πιστούς, ενόψει της επίσημης τοποθέτησης της Ιεράς Συνόδου για τις νέες ταυτότητες

Ενόψει της επίσημης τοποθέτησης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου στα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν με τις νέες ψηφιακές ταυτότητες, με μερίδα του κόσμου να έχει παρασυρθεί και να κάνει λόγο για «επίθεση του Διαβόλου με τσιπάκια» ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος στο κήρυγμά του στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Αγιάς αναφέρθηκε στο φαινόμενο της εποχής, «κάποιοι να εμφανίζονται ως άλλοι προφήτες, διεκδικώντας για τον εαυτό τους την αλήθεια, που είναι πέρα από τα όρια της Εκκλησίας και την εκφράζουν για να σώσουν, δήθεν, την Εκκλησία. Εκμεταλλεύονται την αφέλεια πολλών, οι οποίοι πιστεύουν και το παραμικρό. Δημιουργούν οπαδούς, ως γνήσιοι ψευδοπροφήτες, γιατί οι άνθρωποι θέλουν να νιώθουν ότι κάπου ανήκουν, ότι κατέχουν μια αλήθεια που τους ξεχωρίζει από τους άλλους, ότι έχουν εξασφαλισμένη την σωτηρία, ενώ όλοι οι άλλοι είναι καταδικασμένοι στην απώλεια».

Παράλληλα ,ο κ. Ιγνάτιος επέστησε την προσοχή των πιστών, διότι «σε κάθε εποχή, δίδεται μια αφορμή για να αναδεικνύονται ψευδοπροφήτες. Μάλιστα, η εποχή μας προσφέρεται για κάτι τέτοιο και αντί να εμπιστευθούμε τον λόγο της Εκκλησίας μας, ενίοτε παρασυρόμαστε σε καταστάσεις διχαστικές, με ευθύνη των κατά καιρούς ψευδοπροφητών».

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος χοροστάτησε, κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Αγιάς, πλαισιωμένος από κληρικούς της εκεί επαρχίας, παρουσία πλήθους προσκυνητών.

Εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία της Αδελφότητας, για τον σεβασμό που επιδεικνύει στο φυσικό περιβάλλον, για την ανάδειξη, διεθνώς, της Μονής ως τόπου προαγωγής της Ορθόδοξης πνευματικότητας, απλότητας και δημιουργικότητας.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Συκής, παρουσία πλήθους ευλαβών προσκυνητών. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδίτης Σεραφείμ Κοντακτσής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου