ΤΟΠΙΚΑ

ΕΔΕ για στέλεχος της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας που έλειπε από το σχολείο… για να εργάζεται αλλού

εδε-για-στέλεχος-της-δ-δ-ε-μαγνησίας-πο-987393

Ερευνάται πιθανή παράβαση καθήκοντος, που επισύρει ακόμη και απόλυση!

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται τους τελευταίους δύο μήνες περίπου Ενορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος στελέχους της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για πιθανή παράβαση καθήκοντος, υπόθεση που, εφόσον αποδειχθεί, επισύρει ακόμη και την ποινή της απόλυσης από τον δημόσιο τομέα.

Η ΕΔΕ διατάχθηκε στα τέλη Ιουνίου περίπου και ενώ είχε προηγηθεί προκαταρκτική εξέταση για διαφορετική υπόθεση. Εκπαιδευτικοί με εμπειρία στους οποίους είχε ανατεθεί από τη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας προκαταρκτική εξέταση για υπόθεση bullying σε σχολείου, βρέθηκαν… αντιμέτωποι με… συστηματικές απουσίες στελέχους της εκπαίδευσης από τη θέση ευθύνης του.

Εγκυρες πηγές αναφέρουν ότι το «κουβάρι» άρχισε να ξετυλίγεται στο πλαίσιο διερεύνησης διπλού περιστατικού bullying σε σχολική μονάδα. Όπως διαπιστώθηκε το συγκεκριμένο στέλεχος απουσίαζε από τη θέση του και τις δύο συγκεκριμένες ημερομηνίες στις οποίες παιδί σχολείου φέρεται να έπεσε θύμα επίθεσης.

Ερευνώντας σε βάθος, εκπαιδευτικοί που ανέλαβαν την υπόθεση, διαπίστωσαν ότι το συγκεκριμένο στέλεχος απουσίαζε από τη θέση του κάθε εβδομάδα, συγκεκριμένη ημέρα, χωρίς να έχει ενημερώσει τη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας και χωρίς να έχει λάβει άδεια για να απουσιάζει.

Η ίδια έρευνα κατέδειξε ότι μετά το δεύτερο τετράμηνο, απουσίαζε δύο φορές την εβδομάδα επίσης συγκεκριμένες ημέρες.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το στέλεχος μετακινούνταν και προσέφερε υπηρεσίες με αμοιβή σε άλλο πόστο του δημοσίου τομέα.

Την υπόθεση έχουν δέσει οι εκπαιδευτικοί που ερευνούν το περιστατικό και οι οποίοι έχουν ζητήσει ένα μήνα παράτασης προκειμένου να λάβουν στα χέρια τους τα έγγραφα που έχουν ζητήσει από την άλλη δημόσια υπηρεσία και τα οποία θα πιστοποιούν τον λόγο της απουσίας και για δεύτερη ημέρα μέσα στην εβδομάδα από στέλεχος της εκπαίδευσης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για μία πρωτοφανή υπόθεση, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, σε επίπεδο εκπαίδευσης. Μόλις συγκεντρωθούν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία, ο φάκελος του πορίσματος θα παραδοθεί στη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου