ΤΟΠΙΚΑ

Αναπτυξιακό σχέδιο Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας 2015-2018

αναπτυξιακό-σχέδιο-συνεταιριστικής-98721

Με επιτυχία και σε ήπιο κλίμα διεξήχθησαν την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014 στο Επιμελητήριο Τρικάλων, οι εργασίες της Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας.

Στα βασικά σημεία της ομιλίας του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. τόνισε: «Είμαστε σήμερα εδώ στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση για να εναρμονίσουμε το Καταστατικό μας σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Ν 4261/2014 και για να εξουσιοδοτήσουμε το Διοικητικό Συμβούλιο μέχρι την επόμενη Τακτική Γενική Συνέλευση του Ιουνίου 2015 να πραγματοποιήσει Αύξηση Συνεταιριστικού Κεφαλαίου εάν και εφόσον το απαιτήσουν το Νέο Αναπτυξιακό Σχέδιο της Τράπεζας 2015-2018 ή οι νέοι Κανόνες Εποπτείας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Μηχανισμού Ενιαίας Εποπτείας αυτής. Επίσης να εκλέξουμε την Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων την οποία απαιτεί το Νέο Θεσμικό Πλαίσιο».

Σχετικά με τα θέματα ημερήσιας διάταξης:

  • Εγκρίθηκαν με μυστική ψηφοφορία ( 421 υπέρ και 12 κατά) οι Τροποποιήσεις του Καταστατικού και
  • Εγκρίθηκε Ομόφωνα η Αύξηση του Συνεταιριστικού Κεφαλαίου κατά 10εκατ.€ με κοινές και προνομιούχες Συνεταιριστικές Μερίδες και κατά 10εκατ.€ με Ομολογιακό Δάνειο.
  • Όσο αφορά την Εκλογή των μελών της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων εξελέγησαν οι:

1. Γιαγιάκος Βασίλειος – Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων

2. Αγγελάκης Ευάγγελος – Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Τρικάλων

3. Καλέας Χρήστος – Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων

των οποίων τις υποψηφιότητες ζήτησε και έλαβε το Δ.Σ. τιμής ένεκεν προς τις οργανώσεις των επιχειρηματικών τάξεων που είχαν την πρωτοβουλία για την ίδρυση του Πιστωτικού Συνεταιρισμού Τρικάλων την μετεξέλιξη του οποίου είναι σήμερα η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας. Ολοκληρώνοντας τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. τόνισε ότι: «Η Τράπεζα είναι εδώ ισχυρή και χρήσιμη και σχεδιάζει το μέλλον της στη νέα εποχή της Ανάπτυξης».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου