ΤΟΠΙΚΑ

Εως τις 31 Μαρτίου αιτήσεις για τα Πειραματικά και Πρότυπα

εως-τις-31-μαρτίου-αιτήσεις-για-τα-πειρα-98709

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση (Αριθμ. 23640/Δ6/02-03-2022) για τις αιτήσεις για την εισαγωγή́ των μαθητών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την κατάθεση αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους γονείς και κηδεμόνες για εισαγωγή των μαθητών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022 και ώρα 15:00.

Η πρόσβαση στην πλατφόρμα μπορεί να γίνει μέσω του συνδέσμου:

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/aitese-eisagoges-matheton-kai-mathetrion-sta-protupa-kai-peiramatika-skholeia

Η εισαγωγή των μαθητών στην Α’ τάξη των Προτύπων Γυμνασίων και Α’ τάξη Πρότυπων Λυκείων για το σχολικό έτος 2022-2023 πραγματοποιείται με δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων με ερωτήσεις κλειστού τύπου- πολλαπλής επιλογής, σχετικών με την κατανόηση κειμένων της Ελληνικής Γλώσσας και Μαθηματικών εννοιών, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Μαΐου 2022.

Οι απόφοιτοι του 2ου Προτύπου Γυμνασίου Βόλου εγγράφονται απευθείας στο συνδεδεμένο 2ο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Βόλου, με προϋπόθεση την επιτυχή ολοκλήρωση της προηγούμενης βαθμίδας.

Στην περίπτωση που στην Α’ τάξη των διασυνδεδεμένων Λυκείων προκύπτουν κενές θέσεις αυτές καλύπτονται με δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων. Στην παρακάτω διεύθυνση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία καθώς και τη μεταξύ τους διασύνδεση: https://depps.minedu.gov.gr/?page_id=10899.

Γονείς και κηδεμόνες μαθητών που θα συμμετάσχουν σε δοκιμασία δεξιοτήτων για εισαγωγή σε Πρότυπο Σχολείο οφείλουν να εγγράψουν τους μαθητές στο σχολείο στο οποίο υπάγονται χωροταξικά, ώστε να εξασφαλίσουν τη θέση του μαθητή σε δημόσιο σχολείο, για την περίπτωση που δεν εισαχθεί στο Πειραματικό ή Πρότυπο Σχολείο που επιθυμούν.

Είναι γνωστό ότι με την υπουργική απόφαση 51614/Δ6/11/11-05-21 (ΦΕΚ 1895 τ.2 11/05/21) «Χαρακτηρισμός δημόσιων σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως Προτύπων Σχολείων από το σχολικό έτος 2021-2022», το ιστορικό σχολείο του Βόλου, 2ο Γενικό Λύκειο χαρακτηρίστηκε ως «2ο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Βόλου».

Τα Πρότυπα Σχολεία είναι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας δημόσιας εκπαίδευσης, οι οποίες στοχεύουν στην καλλιέργεια και τη διάχυση της ιδέας και των πρακτικών της αριστείας στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου