ΤΟΠΙΚΑ

Ελπίδες για έναν καλό Σεπτεμβρίου έχουν οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων

ελπίδες-για-έναν-καλό-σεπτεμβρίου-έχο-986713

Καταγράφοντας ικανοποιητικές πληρότητες αποχωρεί ο Αύγουστος για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια στον Βόλο και τη Μαγνησία, με τους ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων να στρέφουν το βλέμμα τους στις κρατήσεις του Σεπτεμβρίου και να περιμένουν με αγωνία να δουν πως θα κινηθεί ο επόμενες μήνας, ο οποίος παίζει κρίσιμο ρόλο για την πορεία της σεζόν.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων Μαγνησίας Αθανάσιος Σπύρου είπε ότι «το πρώτο δεκαήμερο φαίνεται πολύ καλό με πληρότητες 60% που σε άλλους αγγίζουν και το 80%. Για εμάς θα είναι σημαντική επιτυχία να κινηθεί ικανοποιητικά και το δεύτερο δεκαήμερο».

Αθανάσιος Σπύρου: «Πληρότητες που ξεκινούν από 60% καταγράφονται στο α’ δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου»

Τα τουριστικά πακέτα κλείνονται τόσο από Ελληνες τουρίστες όσο και από ξένους. Από τη ξένη αγορά τα καταλύματα φιλοξενούν κατά κύριο λόγο τουρίστες από το Ισραήλ, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, τη Γερμανία και τη Σερβία που μοιράζονται άλλοι στο Νότιο Πήλιο και άλλοι στο βόρειο.

Ο κ. Σπύρου σημειώνει ότι είναι σημαντικό να δουλέψει ο Σεπτέμβριος, υπενθυμίζοντας ότι ο νομός το δίμηνο Μαΐου – Ιουνίου δεν είχαμε τουρισμό.

«Περιμένουμε να επεκταθεί η τουριστική περίοδος, ενώ βασική διεκδίκησή μας είναι η σεζόν να ξεκινά από το Πάσχα και να ολοκληρώνεται τέλος Οκτωβρίου. Αυτό θα το πετύχουμε, αν δεν διώχνουμε τον κόσμο.

Θα πρέπει να διατηρούμε ήπιες τιμές στα καταλύματα και όταν υπάρχει ακόμη αισθητή τουριστική κίνηση και να δίνουμε τη δυνατότητα στον επισκέπτη να αναπτύσσει σειρά δραστηριοτήτων. Πέραν του θαλάσσιου τουρισμού, να συμμετέχει σε ποδηλασίες, να κάνει περιπατητικό τουρισμό, να επισκέπτεται οργανωμένες παραλίες και να απολαμβάνει το φαγητό του σε καλά εστιατόρια.

Χρειάζεται να υπάρχει ένας συνδυασμός που να προσφέρει άνεση στην κίνηση του επισκέπτη και στην επιλογή δραστηριοτήτων. Ο τουρίστας θα πρέπει να ξέρει ότι στον νομό θα βρει ένα πλούσιο πρωινό στο κατάλυμα, ένα γευστικό φαγητό στο εστιατόριο, ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για ψυχαγωγία. Ολα αυτά αποτελούν συνάρτηση της καλής φιλοξενίας».

Οι επαγγελματίες αναζητούν ικανοποιητικότερες πληρότητες για το διάστημα που απομένει αλλά και για τη νέα τουριστική περίοδο του 2024 και προετοιμάζεται για τη συμμετοχή του σε εκθέσεις, ώστε να επιτύχει το στοίχημα και η νέα σεζόν να ξεκινήσει από τον ερχόμενο Μάιο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου