ΤΟΠΙΚΑ

Από τον Βόλο στην «κόλαση»

από-τον-βόλο-στην-κόλαση-986063

Πληρώματα από Μαγνησία σε Αλεξανδρούπολη και Βοιωτία, ενισχύοντας τις δυνάμεις απέναντι στην πύρινη λαίλαπα

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί ολόκληρη η Ελλάδα τις εξελίξεις γύρω από τα πύρινα μέτωπα που μαίνονται τις τελευταίες ημέρες σε Αττική, Αλεξανδρούπολη και Βοιωτία, την ίδια στιγμή που μικρές εστίες φωτιάς «ξεπηδούν» και σε άλλα σημεία της χώρας.

Οι πυροσβεστικές, αστυνομικές και ένοπλες δυνάμεις, από κοινού πάντα με εθελοντές, αλλά και συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας των κατά τόπους περιφερειών και δήμων, δίνουν τιτάνια μάχη, όχι μόνο για να σβήσει η φωτιά, αλλά και για να μην αναζωπυρωθεί.

Δυνάμεις από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, καθώς και δυνάμεις από Κύπρο, Ρουμανία, Σερβία, Τσεχία, Κροατία και Γερμανία κλήθηκαν για συνδρομή.

Το «παρών» στις πολυμέτωπες επιχειρήσεις δίνουν και πληρώματα από τον Βόλο. Από την πρώτη κιόλας στιγμή δύο πληρώματα, ένα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου και ένα από τη ΒΙ.ΠΕ. έχουν αναχωρήσει για Αλεξανδρούπολη. Εκεί, για έβδομη συνεχόμενη ημέρα η φωτιά καίει συνεχόμενα σε παράλληλα μέτωπα, έχοντας κάψει τεράστιες αγροτικές εκτάσεις, σπίτια περιουσίες και το χειρότερο, έχοντας στερήσει ανθρώπινες ζωές.

Οι πυροσβέστες δίνουν ακόμη και ολονύχτιες μάχες με τις φλόγες, με τις αναζωπυρώσεις να είναι συνεχόμενες σε μία περιοχή με περίεργη μορφολογία, ενώ σύμφωνα με την ΕΜΥ έχει προβλέψει βροχοπτώσεις που αναμένεται να βάλουν τέλος στον εφιάλτη των κατοίκων.

Βολιώτες πυροσβέστες έχουν σταλεί και στο άλλο μεγάλο πύρινο μέτωπο, εκείνο της Βοιωτίας. Πληρώματα από τη Μαγνησία με επικεφαλής τον διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μαγνησίας, πύραρχο Ευάγγελο Λιακόπουλο βρίσκονται στο σημείο συνδράμοντας στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης.

Σχεδόν έναν μήνα μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που τα βολιώτικα πληρώματα κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν, συμβάλλουν τώρα τα μέγιστα και στη διάσωση της υπόλοιπης Ελλάδας, φροντίζοντας, παράλληλα την περιοχή της Μαγνησίας που εδώ και μέρες είναι σε συναγερμό για την εκδήλωση πυρκαγιάς.

Ωστόσο, δυνάμεις πυρόσβεσης από τη Μαγνησία έχουν αποσταλεί και σε περιοχές της Θεσσαλίας, όπου έχουν εκδηλωθεί φωτιές.

Δύο τμήματα πεζοπόρων από τον Βόλο και τη ΒΙ.ΠΕ. βρέθηκαν χθες στην περιοχή Ναρθάκι στα Φάρσαλα για να συμβάλλουν στην οριοθέτηση πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει από την Τρίτη το απόγευμα και έκαιγε ασταμάτητα σε εκτάσεις χαμηλής βλάστησης.

«Δεν έχει μείνει τίποτα να κάψει. Το μέρος είναι κρανίου τόπος και καίει μόνο πουρνάρια. Ευτυχώς δεν απειλήθηκαν σπίτια», αναφέρει μέλος του πληρώματος από το πεζοπόρο τμήμα της ΒΙ.ΠΕ..

Σύμφωνα με τον ίδιο η φωτιά που έκαιγε από την Τρίτη το απόγευμα οριοθετήθηκε, χθες λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, με τους ίδιους να πραγματοποιούν περιπολίες μέχρι και το βράδυ για τυχόν αναζωπυρώσεις.

ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου