ΤΟΠΙΚΑ

Εκκωφαντική παραίτηση Διβάνη: Δέχθηκε bulling για ζωοτροφές…

εκκωφαντική-παραίτηση-διβάνη-δέχθηκ-986005

Σοβαρότατες αιχμές από την πρόεδρο του Σύλλογο Κτηνοτρόφων, που αποχώρησε από την προεδρία – Ορισμένοι προσπαθούν να ευνοηθούν στις πλάτες πυρόπληκτων, λέει

Με «εκκωφαντικό» τρόπο και εν μέσω αιχμών ότι υπέστη προσωπικό bulling, διότι έβαλε φρένο σε ορισμένους συναδέλφους της κτηνοτρόφους που πίστευαν πως μπορεί να διεκδικήσουν αποζημιώσεις και δωρεάν ζωοτροφές μολονότι δεν επλήγησαν στις πρόσφατες πυρκαγιές που έπληξαν τη Μαγνησία, η Χαρούλα Διβάνη, πρόεδρος στον Σύλλογο Αιγοπροβατοτρόφων Αισωνίας ανακοίνωσε ότι παραιτείται, μετά από 16 ολόκληρα χρόνια στο τιμόνι του Συλλόγου.

«Ήταν αδύνατο για μένα να συνεχίσω υπό τις συνθήκες που δημιουργήθηκαν. Δεν επιτρέπω σε κανέναν να θίγει την προσωπική μου αξιοπρέπεια. Εκανα όσο καλύτερα μπορούσα τη δουλειά μου. Επρεπε να υποβάλλω μία συγκεκριμένη λίστα με τους δικαιούχους δωρεάν ζωοτροφών και αυτό έκανα. Σ’ ό,τι με αφορά όσοι πιστεύουν ότι μπορεί να ευνοηθούν στις πλάτες εκείνων που πραγματικά έχουν πληγεί από τις πρόσφατες πυρκαγιές είναι γελασμένοι», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η κ. Διβάνη.

Η παραίτησή της με φόντο τις δωρεάν ζωοτροφές στους κτηνοτρόφους που πραγματικά αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης τα κοπάδια της, καθώς και οι αιχμές ότι ορισμένοι ενδεχομένως να σπεύσουν να εκμεταλλευτούν την περίσταση, για να αποζημιωθούν δίχως να το δικαιούνται, έρχεται μόλις δύο μέρες μετά την ξεκάθαρη τοποθέτηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στον Βόλο, που κάλεσε τους κτηνοτρόφους να υποβάλλουν πραγματικές δηλώσεις για τις απώλειες που υπέστησαν, διότι οι υπερβολές ή οι μη πραγματικές ζημιές δεν πρόκειται να αποζημιωθούν.

Για την κ. Διβάνη ήταν «θέμα τιμής» να παραιτηθεί από τη στιγμή που ορισμένα μέλη του συλλόγου της έσπευσαν να την ψέξουν, διότι όρθωσε τείχος σε απαιτήσεις, που όμως δεν είχαν καμία πραγματική βάση.

«Η δική μου εισήγηση ήταν οι δωρεάν ζωοτροφές να δοθούν σε εννιά συναδέλφους στην περιοχή της Αισωνίας, που πράγματι έχουν πρόβλημα διότι τα κοπάδια τους βγαίνουν για βόσκηση στην περιοχή όπου η φωτιά άφησε αποκαΐδια. Αυτό είναι το δίκαιο. Δεν μπορεί να τύχουν βοήθειας όσοι το ζωικό τους κεφάλαιο είναι μετακινούμενο και δεν βρίσκεται καν στην περιοχή αυτή την περίοδο» εξήγησε η παραιτηθείσα πλέον πρόεδρος.

Η επίμαχη λίστα με τους πραγματικά θιγόμενους κτηνοτρόφους προωθήθηκε στον Δήμο Βόλου, με την κ. Διβάνη στη συνέχεια να δέχεται σφοδρό πόλεμο, ότι αδικεί συναδέλφους της και ότι θα έπρεπε να ενταχθούν και εκείνοι στις παροχές… για τους πυρόπληκτους.

«Όταν πρόκειται να διαχειριστείς τέτοια ζητήματα πρέπει να είσαι υπεύθυνος. Οι δωρεάν ζωοτροφές ή οι αποζημιώσεις δίνονται από λεφτά του φορολογούμενου πολίτη. Προσωπικά πιστεύω ότι πάντα προσπάθησα να διαφυλάξω τα συμφέροντα όλων των συναδέλφων μου. Αν κάποιοι δεν το κατάλαβαν λυπάμαι πολύ», συνέχισε.

Η ίδια αναφέρθηκε επίσης στις δύσκολες ώρες που βιώνει ο κτηνοτροφικός κλάδος σε ένα μεγάλο τμήμα του νομού, μετά τις πυρκαγιές και κάλεσε την Πολιτεία να ενισχύσει τους πυρόπληκτους άμεσα.

«Μέσα σε δύσκολες στιγμές που ο κλάδος δοκιμάζεται, υπήρχαν άνθρωποι που θέλησαν να εκμεταλλευτούν άλλους ανθρώπους προκειμένου οι ίδιοι να βγουν κερδισμένοι. Ας αναλάβουν τα αρμόδια όργανα, η κυβέρνηση, η περιφέρεια και ο δήμος να λύσουν τις διαφορές των κτηνοτρόφων και ειδικά εκείνων που θέλουν να επωφεληθούν περισσότερο από κάποιους άλλους» πρόσθεσε.

«Δεν δέχομαι οι κτηνοτρόφοι του συλλόγου μου να εκβιάζονται και να βρίσκονται στα «μαχαίρια» μεταξύ τους για χρήματα», κατέληξε η πρόεδρος.

Η ανάρτηση της παραίτησης

Των όσων αναφέρονται παραπάνω είχε προηγηθεί η δημόσια ανάρτηση της κ. Διβάνη στα social media, με την οποία έκανε γνωστή την απόφασή της να παραιτηθεί.

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Μετά από 16 χρόνια θητείας ως πρόεδρος Αιγοπροβατοτρόφων δημοτικής ενότητας Αισωνίας του Δήμου Βόλου δηλώνω την παραίτησή μου και καλώ τους συναδέλφους να προκηρύξουν εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου. Ευχαριστώ πολύ όλους τους κτηνοτρόφους για την αμέριστη εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου όλα αυτά τα χρόνια. Δεν ξέρω εάν κατάφερα πολλά, όμως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τους αγώνες που έδωσα για να βοηθήσω τον κλάδο μου!!!! Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους που με στήριξαν με την φιλία τους, αλλά και τις πολύτιμες συμβουλές τους. Σας ευχαριστώ θερμά και εύχομαι τα καλύτερα για τον κτηνοτροφικό μας κλάδο. Καλούς αγώνες σε όλους!!!!».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου