ΤΟΠΙΚΑ

Νέα απόπειρα απάτης με μαϊμού τροχαίο στον Βόλο

νέα-απόπειρα-απάτης-με-μαϊμού-τροχαίο-984260

«Μαμά, μαμά, χτύπησα, το πόδι μου μαμά». Πρόκειται για τα λόγια που άκουσε 60χρονη Βολιώτισσα πριν περίπου δέκα μέρες, όταν γύρω στις 11:00 που έπινε τον καφέ της, σήκωσε το τηλέφωνο. Από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής μία νεαρής ηλικίας κοπέλα έκλαιγε με λυγμούς και βρισκόταν σε απόγνωση. Η 60χρονη ταράχτηκε. Εσπευσε να ενημερωθεί ποια είναι αναγνωρίζοντας πως δεν ήταν η κόρη της όμως η συνομιλία της διακόπηκε αιφνίδια, ακούγοντας το τηλέφωνο από την άλλη άκρη της γραμμής να κλείνει.

Η 60χρονη απευθύνθηκε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ και κατήγγειλε το περιστατικό. Στην αρχή δεν αντιλήφθηκε τι συνέβη, αναστατωμένη από τα κλάματα της νεαρής κοπέλας και τους λυγμούς της που δήθεν είχε χτυπήσει. Οταν ηρέμησε, συνειδητοποίησε ότι επρόκειτο για απάτη. Ηταν μάλιστα το δεύτερο παρόμοιο τηλεφώνημα που δεχόταν σε διάστημα λίγων εβδομάδων.

«Η απατεώνισσα έκλαιγε με αναφιλητά. Μου απευθυνόταν σα να μιλούσε πραγματικά στη μητέρα της. Νόμιζα ότι μέσα στην οδύνη της πήρε λάθος αριθμό, γι’ αυτό ρωτούσα να ενημερωθώ ποια είναι. Τη ρώτησα μία – δύο φορές και μετά μου έκλεισε το τηλέφωνο», λέει περιγράφοντας την εμπειρία που έζησε.

Η νεαρής ηλικίας απατεώνισσα είναι άγνωστο τι θα ζητούσε από την 60χρονη, αν συνεχιζόταν η μεταξύ τους συνομιλία και η τελευταία δεν τη διέκοπτε για να τη ρωτήσει ποια είναι έχοντας διακρίνει ότι η φωνή δεν ταίριαζε με της κόρης της.

Στο παρελθόν δυστυχώς έχει συμβεί αρκετοί πολίτες στον Βόλο, κατά κύριο λόγο ηλικιωμένοι, να πείθονται από παρόμοιες απάτες, που συνήθως γίνονται με την επίκληση μαϊμού τροχαίων ατυχημάτων, και να δίνουν διόλου ευκαταφρόνητα ποσά για να σώσουν συγγενικά τους πρόσωπα που δήθεν ήταν χτυπημένα και έπρεπε να χειρουργηθούν άμεσα, ενώ στην πραγματικότητα δεν διέτρεχαν κανένα κίνδυνο, αντίθετα στην πορεία διαπίστωναν ότι ήταν ασφαλείς και στο σπίτι.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες πραγματοποιούν αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις σε ανυποψίαστους πολίτες (κυρίως πρωινές και απογευματινές ώρες), προσποιούμενοι άλλοτε τους νοσοκομειακούς γιατρούς και άλλοτε τους δικηγόρους ή αστυνομικούς, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι, στενό συγγενικό τους πρόσωπο (συνήθως το παιδί τους) έχει προκαλέσει με υπαιτιότητά του τροχαίο ατύχημα. Η αστυνομία συμβουλεύει τους πολίτες όταν δέχονται τέτοια τηλεφωνήματα, να κλείνουν άμεσα τη γραμμή, να επικοινωνούν με τα πρόσωπα που επικαλούνται οι δράστες ότι έχουν εμπλακεί σε τροχαίο και να ενημερώνουν άμεσα την Αστυνομία.

Σε κάθε περίπτωση, να μη δίνουν τηλεφωνικά σε τρίτους τα στοιχεία της τραπεζικής κάρτας, όπως τον αριθμό και τον τριψήφιο κωδικό ασφάλειας (CVV), όπως επίσης να μην παρέχουν ποτέ σε τρίτους τον εξαψήφιο αριθμό επιβεβαίωσης συναλλαγής OTP , που στέλνει η τράπεζα στο κινητό τους τηλέφωνο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου