ΤΟΠΙΚΑ

Τήρησαν τα μέτρα οι Βολιώτες ~ Πρωτομαγιά σε καραντίνα

τήρησαν-τα-μέτρα-οι-βολιώτες-πρωτομαγ-98367

Μόνο για σωματική άσκηση η μετακίνηση των πολιτών – Κορυφώνονται τα αυξημένα μέτρα αύριο Κυριακή

Τήρησαν τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας οι Βολιώτες και δεν μετακινήθηκαν παρά την Πρωτομαγιά και τις αίθριες καιρικές συνθήκες. Μάλιστα, οι Βολιώτες συμμορφώθηκαν σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό σε σύγκριση με το Πάσχα.

Τουλάχιστον μέχρι και το μεσημέρι χθες δεν είχε σημειωθεί παράβαση ούτε στο κέντρο της πόλης, ούτε περιφερειακά. Καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου βεβαιώθηκαν μόλις τέσσερις παραβάσεις σε πεζούς και τρεις σε οδηγούς οχημάτων, όλες για άσκοπες μετακινήσεις εντός νομού και όχι από νομό σε νομό.

Ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Βόλου Αθανάσιος Κουλούρης είπε ότι «οι πολίτες επέδειξαν αξιοζήλευτη συνεργασία και τους ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό».

Τα αυξημένα μέτρα για την αποτροπή των μετακινήσεων εντάθηκαν από προχθές και κορυφώνονται αύριο Κυριακή. Θα είναι σε ισχύ μέχρι τα ξημερώματα μεθαύριο Δευτέρα, οπότε παύει η υποχρέωση των πολιτών και των εργαζομένων να επιδεικνύουν και να κάνουν χρήση έγγραφης βεβαίωσης μετακίνησης ή μηνυματικής.

Οι δυνάμεις της Αστυνομίας είναι ακροβολισμένες σε όλα τα κομβικά σημεία που οδηγούν προς την έξοδο της πόλης τόσο στον κάτω κλάδο (κυκλικό κόμβο Αστεριών), όσο και στην απόληξη της Πολυμέρη (στην Παναγία Τρύπα), το Κεντρικό Πήλιο (διασταύρωση Αηδονοφωλιών), το Φυτόκο (την ομώνυμη οδό), τη Λάρισα (ισόπεδη διασταύρωση στο Σέσκλο), τη Ν. Αγχίαλο (στις παρυφές της πόλης στις Αλυκές) και το Νότιο Πήλιο.

Το ΑΤ Αλμυρού ελέγχει τη δική του εδαφική αρμοδιότητα στην ευρύτερη περιοχή Μικροθηβών, Ευξεινούπολης και Αχιλλείου και το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων τα διόδια Πελασγίας. Ειδικές επιχειρησιακές ομάδες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας επιχειρούν και συνεπικουρούν το έργο των υπόλοιπων αστυνομικών δυνάμεων, την ΟΕΠΤΑ, την ΟΠΚΕ και τη ΔΙΑΣ.

Την εφαρμογή όλων των αστυνομικών μέτρων ευρείας κλίμακας τη χειρίζεται ο ίδιος ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας Μιλτιάδης Αλεξάκης.

Η Αστυνομία έχει μπλόκα παντού και διενεργεί επισταμένους ελέγχους για τον σκοπό των μετακινήσεων των πολιτών.

Οι περισσότεροι που μετακινήθηκαν χθες προέκυψε ότι κινούνταν για ατομική άσκηση. Κατά κύριο λόγο ήταν περιπατητές και ορισμένοι ποδηλάτες.

Αρχίζουν έλεγχοι για τις μάσκες

Μεθαύριο Δευτέρα αρχίζουν έλεγχοι από την Αστυνομία για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας. Οδηγίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχουν παραληφθεί από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας. Η χρήση μασκών σε κλειστούς χώρους και η εξυπηρέτηση του κόσμου με ραντεβού και ανάλογα με το ποσοστό επικάλυψης των επιφανειών κατά περίπτωση θα ελέγχονται συνεχώς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου