ΤΟΠΙΚΑ

Φουλάρει το Πήλιο για Δεκαπενταύγουστο

φουλάρει-το-πήλιο-για-δεκαπενταύγουσ-981821

«Εχει μειωθεί η αγοραστική δύναμη του Έλληνα καταναλωτή» παρατηρεί ο γ.γ. της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γρηγόρης Κοντορίζος

Φουλάρει για την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου το Πήλιο, που αποτελεί παραδοσιακό αγαπημένο προορισμό διακοπών για Έλληνες και ξένους επισκέπτες. Ωστόσο, οι κρατήσεις «φρέναραν» ξαφνικά, όπως παρατηρεί ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γρηγόρης Κοντορίζος, ο οποίος προβλέπει ότι η φετινή τουριστική σεζόν θα κλείσει με αρνητικό πρόσημο για την περιοχή.

Σύμφωνα με τον κ. Κοντορίζο, ενώ ο Αύγουστος μπήκε δυναμικά από πλευράς κίνησης, οι κρατήσεις «φρέναραν» ξαφνικά. «Έκτακτες οικονομικές ανάγκες, ενδεχομένως αλλαγή προορισμού ή σχεδίων, πάντως το ενδιαφέρον δείχνει να περιορίστηκε», παρατηρεί.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, η περίοδος του Δεκαπενταύγουστου θα είναι «δυνατή» από πλευράς πληροτήτων, δεν θα είναι όμως της τάξης του 100%, όπως γινόταν στο παρελθόν.

Οπως αναφέρει ο κ. Κοντορίζος οι πληρότητες κυμαίνονται από 90% έως 95% στη περιοχή του ανατολικού και νοτίου Πηλίου και λίγο χαμηλότερα μεταξύ 80% και 85% στο κεντρικό Πήλιο και τον Βόλο.

Οι κρατήσεις αφορούν κυρίως τριήμερα με την κίνηση να κορυφώνεται από την Κυριακή και τη Δευτέρα παραμονή του Δεκαπενταύγουστου.

Σύμφωνα μάλιστα με τον γ.γ. της Ένωσης Ξενοδόχων, οι τιμές είναι λογικές, με τον μέσο όρο διανυκτέρευσης σε δίκλινο να κυμαίνεται στα 90 ευρώ περίπου. «Παρά την αύξηση του λειτουργικού κόστους έχουμε συμπιέσει τις τιμές. Βλέπουμε ότι η αγοραστική δυνατότητα του Έλληνα έχει μειωθεί δραματικά εξαιτίας της αύξησης του ενεργειακού κόστους και της ακρίβειας στο σούπερ μάρκετ. Οι Έλληνες θέλουν να κάνουν διακοπές αλλά προφανώς δεν μπορούν για οικονομικούς λόγους», παρατηρεί ο κ. Κοντορίζος, ο οποίος μάλιστα εκτιμά ότι η φετινή τουριστική σεζόν θα κλείσει με αρνητικό πρόσημο παρά τις προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν από την έναρξή της. «Νομίζω ότι η φετινή σεζόν θα κλείσει με αρνητικό πρόσημο συγκριτικά με την περσινή τουριστική περίοδο» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι αυτή την περίοδο στο Πήλιο καταλύουν κυρίως τουρίστες από Ισραήλ και Βαλκάνια, κυρίως από Ρουμανία, αλλά και επισκέπτες από Ολλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία και σε μικρότερο βαθμό από Ιταλία. Την περιοχή τιμούν εξάλλου επισκέπτες από μεγάλα αστικά κέντρα, κυρίως Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου