ΤΟΠΙΚΑ

ΚKE: «Εγκληματική ευθύνη η απουσία μέτρων ασφαλείας στους εργασιακούς χώρους»

κke-εγκληματική-ευθύνη-η-απουσία-μέτρω-981495

Ανακοίνωση σχετικά με το εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε την Παρασκευή 11 Αυγούστου το μεσημέρι, στη Χαλυβουργία Βόλου, εξέδωσε το ΚΚΕ Μαγνησίας, κάνοντας λόγο για εγκληματική απουσία μέτρων ασφαλείας στους εργασιακούς χώρους.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι:

«Ακόμη ένας εργάτης έπεσε νεκρός, θύμα της εκμετάλλευσης και της έλλειψης των αναγκαίων μέτρων ασφαλείας στη Χαλυβουργία Βόλου. Ο 31χρονος εργάτης δούλευε σε εταιρεία, που είχε αναλάβει την επισκευή της σκεπής του εργοστασίου. Η έλλειψη μέτρων ασφαλείας και επιτήρησης είχε ως αποτέλεσμα ο εργάτης να κατέβει από το καλαθοφόρο όχημα, να πατήσει σε σαθρό τμήμα της σκεπής και να πέσει από μεγάλο ύψος, χάνοντας τη ζωή του.

Το νέο εργατικό θανατηφόρο ατύχημα έρχεται να προστεθεί στα χιλιάδες εργατικά ατυχήματα, αποτέλεσμα της εγκληματικής ευθύνης και της απαράδεκτης κατάστασης στους χώρους δουλειάς, της εντατικοποίησης της εργασίας, της απουσίας κάθε ελέγχου, της διάλυσης των ελεγκτικών μηχανισμών.

Οι εργαζόμενοι πληρώνουν την επιθετικότητα του κεφαλαίου και την ένταση της εκμετάλλευσης, την αντεργατική πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της Ε.Ε., που ως αποτέλεσμα έχουν να αυξάνονται διαρκώς τα εργοδοτικά εγκλήματα.

Η ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος, απαιτώντας παράλληλα τη διερεύνηση όλων των αιτιών, την απόδοση ευθυνών, αλλά και να στηριχτεί με κάθε τρόπο η οικογένειά του. Να δοθούν άμεσα απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα, όπως το κατά πόσο υπήρχε επίβλεψη στον χώρο και εάν είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Καλεί τα συνδικάτα και τα σωματεία των εργαζομένων με συλλογικό και οργανωμένο αγώνα απέναντι στην εργοδοσία, στο κεφάλαιο και στις κυβερνήσεις του, να οργανώσουν την πάλη τους για να διεκδικήσουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων στους τόπους δουλειάς».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου