ΤΟΠΙΚΑ

Τελευταίο μεροκάματο για 31χρονο – Επεσε από 20 μέτρα

τελευταίο-μεροκάματο-για-31χρονο-επεσ-981489

Ο άτυχος αλλοδαπός εργάτης εργαζόταν σε τεχνική εταιρεία, που έκανε συντηρήσεις στη σκεπή του εργοστασίου της Χαλυβουργίας – Ο θάνατος ήταν ακαριαίος, σύμφωνα με τους γιατρούς

Τελευταίο μεροκάματο ήταν το χθεσινό για έναν 31χρονο αλλοδαπό εργάτη, που απασχολούνταν στην τεχνική εταιρεία που έχει αναλάβει τη συντήρηση του εργοστασίου της Χαλυβουργίας, στο Βελεστίνο.

Το εργοστάσιο της Χαλυβουργίας είναι κλειστό από την περασμένη Δευτέρα. Το προσωπικό βρίσκεται σε καλοκαιρινή άδεια και ως είθισται αυτή την περίοδο γίνονται συντηρήσεις των υποδομών και του εξοπλισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος εργάτης του συνεργείου της Αθηναϊκής τεχνικής εταιρείας που είχε αναλάβει εργασίες στη στέγη του κτιρίου του Χαλυβουργείου και υπήρχαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, άγνωστο για ποιο λόγο και κάτω από ποιες συνθήκες, βρέθηκε στο κενό από ύψους 20 μέτρων.

Ο θάνατος του 31χρονου πιθανολογείται ότι ήταν ακαριαίος. Τα τραύματα που του προκάλεσε η πτώση ήταν θανάσιμα. Συνάδελφοί από το συνεργείο μόλις είδαν τι έχει συμβεί, έσπευσαν κοντά του. Αρχικά ο 31χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου αλλά ήταν ήδη αργά. Οι γιατροί διαπίστωσαν απλά τον θάνατό του. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ανέλαβε να τον μεταφέρει στο Νοσοκομείο Βόλου, προκειμένου να γίνει ταυτοποίηση των στοιχείων του.

Την αναγνώριση του 31χρονου έκανε συνάδελφος και φίλος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες συντετριμμένος ενημέρωσε τους γιατρούς του Νοσοκομείου Βόλου ότι ο 31χρονος βρισκόταν στην Ελλάδα μόνος του και δεν έχει οικογένεια. Καταγόταν από την Αλβανία και είχε έρθει στη χώρα μας, προκειμένου να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον και να κάνει τη δική του οικογένεια.

Ο συνάδελφός του ανέλαβε να επικοινωνήσει με τους δικούς του ανθρώπους στην Αλβανία, προκειμένου να ενημερωθούν για το τραγικό συμβάν και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη μεταφορά της σορού, αφού πρώτα γίνει νεκροψία- νεκροτομή.

Το θανατηφόρο δυστύχημα καταγράφηκε στο αστυνομικό δελτίο, με το ΑΤ Βελεστίνου να διενεργεί την έρευνα.

Ανακοίνωση από το ΕΚΒ

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους οικείους του 31χρονου εργάτη και επισημαίνει ότι «έχοντας επί σειρά ετών, αναγάγει το θέμα της ασφάλειας στους χώρους εργασίας σε αίτημα αιχμής, αξιώνει την άμεση διευκρίνηση των συνθηκών και των αιτιών του θανατηφόρου δυστυχήματος από τις ελεγκτικές υπηρεσίες, με την έκδοση το γρηγορότερο δυνατόν, εμπεριστατωμένου πορίσματος.

Την απόδοση ευθυνών, σε όποιους αποδειχτεί πως τις φέρουν.

Η ανθρώπινη ζωή είναι για μας αδιαπραγμάτευτη και δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά. Η υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία δεν κοστολογείται, αλλά συνιστά αυτονόητη υποχρέωση Πολιτείας και εργοδοσίας».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου