ΤΟΠΙΚΑ

Ζημιές στο θερμοκήπιο των «Ηλιοτρόπιων»

ζημιές-στο-θερμοκήπιο-των-ηλιοτρόπι-981257

Κινδυνεύουν τα αρωματικά φυτά που καλλιεργούν τα παιδιά με αναπηρίες και τα οποία πωλούν από το «Βαγονάκι» τους στην πλατεία Ελευθερίας

Εκτεταμένες ζημιές στο θερμοκήπιο των Ηλιοτρόπιων, του Συλλόγου ΑμεΑ Μαγνησίας, στα Κήπια Ανακασιάς, προκάλεσαν οι ισχυροί άνεμοι που έπληξαν την περιοχή, λίγο πριν την εκδήλωση των καταστροφικών πυρκαγιών.

Από τους δυνατούς ανέμους η οροφή του θερμοκηπίου έχει καταστραφεί σχεδόν κατά τα 2/3, με κίνδυνο και για την παραγωγή των αρωματικών φυτών, τα οποία παιδιά ΑμεΑ καλλιεργούν και πωλούν από το εκθετήριό τους, το «Βαγονάκι», στην πλατεία Ελευθερίας προκειμένου να βιοπορίζονται.

Το θερμοκήπιο βρίσκεται σε έκταση πέντε στρεμμάτων στα Κήπια Ανακασιάς και μέσω αυτού, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου, Κλεάνθη Πράττο, απασχολούνται και κρατιούνται ενεργά κοινωνικά και οικονομικά τα μέλη του συλλόγου.

Ο κ. Πράττος ζήτησε από τεχνίτη να ελέγξει την οροφή και το κόστος αποκατάστασης που ανέρχεται στο ποσό των 1.100 ευρώ. «Δυστυχώς το κόστος αποκατάστασης είναι απαγορευτικό για τον σύλλογό μας», ανέφερε ο ίδιος.

Προς το παρόν έχουν μεταφέρει τα φυτά κάτω από το σύστημα αυτόματου ποτίσματος το οποίο έχουν σκεπάσει με πανί για σκίαση, ωστόσο κινδυνεύει και η ίδια η παραγωγή αν δεν γίνει άμεση αποκατάσταση της οροφής του θερμοκηπίου.

Χθες, με μήνυμα που ανάρτησε στη σελίδα του στο Facebook, ο κ. Πράττος ζήτησε την οικονομική στήριξη των φίλων του συλλόγου «Ηλιοτρόπια» για την αποκατάσταση της οροφής του θερμοκηπίου:

«Φίλες και φίλοι του συλλόγου θα ήθελα να σας ενημερώσω, ζητώντας την κατανόησή σας, για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σχετικά με μια ζημιά που έγινε από καιρικές συνθήκες στο θερμοκήπιο που διατηρούμε για την παραγωγή των αρωματικών φυτών. Είμαστε ένας μικρός σύλλογος με πάρα πολύ λίγα έσοδα τα οποία προέρχονται από την διάθεση των χειροποίητων κατασκευών και των αρωματικών φυτών των ΑμεΑ μελών μας στο εκθετήριο βαγονάκι μας στην πλατεία Ελευθερίας στο Βόλο. Για το λόγο αυτό ζητάμε την οικονομική σας στήριξη στο μετρό του δυνατού για να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε τη ζημιά. Σας παραθέτω ένα λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς με IBAN GR6101726100005610102155131 ΚΟΙΝΣΕΠ ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΑ. Επίσης για όποια άλλη πληροφορία στο τηλέφωνο του προέδρου (6983521120 και στο εκθετήριο στο βαγονάκι μας στην πλατεία Ελευθερίας στο Βόλο».

Το μήνυμα βρήκε άμεση απήχηση και ήδη οι πρώτοι φίλοι του συλλόγου άρχισαν να ανακοινοποιούν το κάλεσμα, να τηλεφωνούν και να ανταποκρίνονται οικονομικά για την αποκατάσταση της ζημιάς πριν το θερμοκήπιο κινδυνεύσει να καταστραφεί ολοσχερώς.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου