ΤΟΠΙΚΑ

Ανοίγουν δράσεις βελτίωσης της μελισσοκομίας

ανοίγουν-δράσεις-βελτίωσης-της-μελισ-98127

«Τρέχουν» δύο προγράμματα

Εκδόθηκαν οι υπουργικές αποφάσεις για προγραμματικές δράσεις βελτίωσης της μελισσοκομίας, με τη χορήγηση οικονομικών ενισχύσεων προμήθειας εξοπλισμού κυψελών, αντικατάστασης και κινητών βάσεων κυψελών και την οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας για τα έτη 2020 – 2022. Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας ενημερώνει ότι δικαίωμα συμμετοχής σε μια ή και τις δύο εν λόγω δράσεις έχουν τα φυσικά πρόσωπα (μελισσοκόμοι) και τα νομικά πρόσωπα που διαθέτουν καταρχάς θεωρημένο και εν ισχύ μελισσοκομικό βιβλιάριο και διατηρούν μελισσοκομική εκμετάλλευση με τουλάχιστον 20 κατεχόμενες κυψέλες.

Συγκεκριμένα, τα φυσικά πρόσωπα πρέπει να είναι επαγγελματίες αγρότες ή νέοι αγρότες ή νεοεισερχόμενοι στον αγροτικό τομέα ή συνταξιούχοι του Ο.Γ.Α.

Τα νομικά πρόσωπα, αντίστοιχα, πρέπει να δηλώνουν ακαθάριστη αξία συνολικής ετήσιας παραγωγής τουλάχιστον 8.000 ευρώ και να απαρτίζονται από επαγγελματίες αγρότες, που δεν συμμετέχουν στην παραπάνω δράση ως μεμονωμένοι.

Για την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στις ανωτέρω δράσεις ο δικαιούχος υποβάλλει σχετική αίτηση – δήλωση στο Κέντρο Μελισσοκομίας Θεσσαλίας, στον Βόλο. Καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής των αιτήσεων – δηλώσεων των δικαιούχων είναι έως 14 Μαΐου για τη δράση για τον εξοπλισμό και 18 Μαΐου για την οικονομική στήριξη νομαδικής μελισσοκομίας.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέχουν στον ιστότοπο του ΥΠΑΑΤ www.minagric.gr και της Περιφέρειας Θεσσαλίας www.thessaly.gov.gr, καθώς και να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση στους τηλεφωνικούς αριθμούς 2421352663 και 2421352658 και στον τηλεφωνικό αριθμό 2421032946 του Κέντρου Μελισσοκομίας Θεσσαλίας στον Βόλο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου