ΤΟΠΙΚΑ

Σε ετοιμότητα για τη μαζική έξοδο – Μέτρα οδικής προστασίας για την αποφυγή τροχαίων

σε-ετοιμότητα-για-τη-μαζική-έξοδο-μέτ-981181

Ανδρες και γυναίκες της Τροχαίας Βόλου επί ποδός για τον Δεκαπενταύγουστο – Σε ποια σημεία θα επικεντρωθεί η αστυνόμευση

Με σχεδιασμό και συγκεκριμένα μέτρα οδικής ασφάλειας θα αντιμετωπίσει η Τροχαία Βόλου την κίνηση του Δεκαπενταύγουστου. Ήδη έχουν καθοριστεί τα κλιμάκια με τις γυναίκες και τους άνδρες της Τροχαίας που θα βρίσκονται έξω και θα ελέγχουν την κυκλοφορία ειδικά στις εισόδους της πόλης και στα σημεία που οδηγούν στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Εχοντας την εμπειρία πλέον από προηγούμενες εξόδους η διοίκηση της Τροχαίας θα εστιάσει στις εισόδους από Αθηνών για Βόλο και από το ύψος της Γορίτσας προς τα παράλια του Πηλίου, όπου από αύριο Σάββατο αναμένεται η κίνηση να είναι ιδιαίτερα αυξημένη, καθώς οι επισκέπτες του Δεκαπενταύγουστου ήδη θα αρχίσουν να καταφτάνουν με κάθε μέσο, προκειμένου να περάσουν το τετραήμερο.

Κλιμάκια τροχονόμων θα βρίσκονται επίσης και στον δρόμο Βόλου- Ζαγοράς που οδηγεί στην άλλη ακτογραμμή παραλιών του Αιγαίου.

Τα μέτρα, που θα εφαρμοστούν περιλαμβάνουν επίσης ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.

Επίσης στο πρόγραμμα υπάρχουν και ειδικές υκλοφοριακές ρυθμίσεις και μέτρα, σε περιοχές του Πηλίου, όπου αυτές τις μέρες προγραμματίζονται λαϊκές εκδηλώσεις και παραδοσιακά πανηγύρια.

Συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν επίσης ελέγχους για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ., καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση). Επιπλέον, καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό, όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι θα ισχύουν οι γνωστές απαγορεύσεις κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, όπως αναφέρονται στη σχετική κοινή Υπουργική Απόφαση.

Η Τροχαία συνιστά στους πολίτες πριν ταξιδέψουν να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημά τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις καιρικές συνθήκες και να είναι ιδιαιτέρα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Επίσης να σέβονται τις οδικές σημάνσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων, να προστατεύουν τα παιδιά που επιβαίνουν στο όχημα, κάνοντας χρήση των παιδικών καθισμάτων, να «φορούν» απαραίτητα τις ζώνες ασφαλείας, όπως και τα κράνη στις μοτοσικλέτες και να μην υπερεκτιμούν τις οδηγικές τους ικανότητες και τις τεχνικές δυνατότητες των οχημάτων τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου