ΤΟΠΙΚΑ

Πανελλαδικές εξετάσεις: 1.882 οι υποψήφιοι στη Μαγνησία ~ Αναλυτικό πρόγραμμα

πανελλαδικές-εξετάσεις-1-882-οι-υποψήφιο-98092

Θα ριχθούν στη μάχη των εξετάσεων στις 15 Ιουνίου – Εν αναμονή εγκυκλίων για τα εξεταστικά κέντρα η Δ.Δ.Ε.

Κλείδωσε, μάλιστα με μικρή αύξηση κατά 38 συμμετέχοντες, ο αριθμός των υποψηφίων της Μαγνησίας στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Συνολικά 1.882 μαθητές και απόφοιτοι θα ριχθούν στη μάχη των εξετάσεων για να διεκδικήσουν εισιτήριο εισόδου στις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μάχη που φέτος γίνεται στη σκιά της απειλής του κορονοϊού και με φόντο τα αυστηρά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, συνολικά θα εξεταστούν 1.882 υποψήφιοι, εκ των οποίων οι 1.550 είναι τελειόφοιτοι και οι 332 απόφοιτοι προηγούμενων ετών. Πέρυσι, στις πανελλαδικές εξετάσεις είχαν συμμετάσχει 1.844 υποψήφιοι, εκ των οποίων 1.504 τελειόφοιτοι και 340 απόφοιτοι.

Οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων είναι φέτος περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι. Ανέρχονται σε 1.512 (πέρυσι 1.482), εκ των οποίων οι 1.273 είναι μαθητές και 239 απόφοιτοι περασμένων ετών (πέρυσι οι τελειόφοιτοι ήταν 1.222 και οι απόφοιτοι 263).

Από το σύνολο των υποψηφίων οι 1.477 θα δώσουν γραπτές εξετάσεις και οι 35 προφορικές. Από τα Επαγγελματικά Λύκεια θα λάβουν μέρος 370 υποψήφιοι στις πανελλαδικές εξετάσεις (πέρυσι συμμετείχαν 362). Από αυτούς οι 277 είναι τελειόφοιτοι και οι 93 απόφοιτοι (πέρυσι 282 ήταν τελειόφοιτοι και 80 απόφοιτοι). Από το σύνολο των υποψηφίων οι 348 θα δώσουν γραπτές εξετάσεις και οι 35 προφορικές.

Τα στοιχεία έχουν ήδη σταλεί στο Υπουργείο Παιδείας, απ’ όπου η Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας αναμένει εγκυκλίους για την οργάνωση των εξετάσεων και κυρίως για τη λειτουργία των εξεταστικών κέντρων που φέτος πιθανόν να είναι περισσότερα για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στο πλαίσιο των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Πέρυσι οι εξετάσεις στη Μαγνησία είχαν διεξαχθεί σε 21 Γενικά Λύκεια που λειτούργησαν ως εξεταστικά κέντρα στον νομό, εκ των οποίων τα τρία στα νησιά, δύο εξεταστικά κέντρα για τα ΕΠΑΛ και ένα εξεταστικό κέντρο φυσικώς αδυνάτων. Για τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων μάλιστα είχε ενεργοποιηθεί μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών, 223 τακτικά μέλη που συγκροτούσαν τις λυκειακές επιτροπές εξετάσεων και 92 αναπληρωματικά τους, 19 εκπαιδευτικοί που μετακινήθηκαν στα νησιά, αλλά και 37 άτομα βοηθητικό προσωπικό.

Φέτος εκτιμάται ότι τα εξεταστικά κέντρα θα είναι περισσότερα κι ως εκ τούτου ο αριθμός των εκπαιδευτικών που θα ενεργοποιηθούν για την διεξαγωγή τους.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις για τα ΓΕΛ θα αρχίσουν στις 15 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 26 του ίδιου μήνα. Για τα ΕΠΑΛ οι πανελλαδικές θα αρχίσουν στις 16 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 30 του ίδιου μήνα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Γενικά Λύκεια

  • Δευτέρα 15/6: Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία- γενικής παιδείας.
  • Τετάρτη 17/6: Αρχαία Ελληνικά – ανθρωπιστικών σπουδών και Μαθηματικά – θετικών σπουδών και σπουδών οικονομίας και πληροφορικής.
  • Παρασκευή 19/6: Βιολογία – σπουδών υγείας και Κοινωνιολογία – ανθρωπιστικών σπουδών.
  • Δευτέρα 22/6: Φυσική – θετικών σπουδών και σπουδών υγείας.
  • Τετάρτη 24/6: Ιστορία – ανθρωπιστικών σπουδών και Πληροφορική – σπουδών οικονομίας και πληροφορικής.
  • Παρασκευή 26/6: Χημεία – θετικών σπουδών και σπουδών υγείας και Οικονομία – σπουδών οικονομίας και πληροφορικής.

ΕΠΑΛ

  • Τρίτη 16/6: Νέα Ελληνικά.
  • Πέμπτη 18/6:Μαθηματικά.
  • Σάββατο 20/6:Στοιχεία Μηχανών, Ανατομία – Φυσιολογία ΙΙ, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης.
  • Τρίτη 23/6:Ναυτικό Δίκαιο – Διεθνείς Κανονισμοί στη Ναυτιλία – Εφαρμογές, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Δίκτυα Υπολογιστών, Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις.
  • Πέμπτη 25/6:Ηλεκτροτεχνία 2, Μηχανές Εσωτερικής Καύσης ΙΙ, Υγιεινή, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης.
  • Σάββατο 27/6:Αρχές Βιολογικής Γεωργίας, Ναυτικές Μηχανές, Προγραμματισμός Υπολογιστών, Ναυσιπλοΐα ΙΙ.
  • Δευτέρα 29/6: Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων, Ηλεκτρικές Μηχανές, Οικοδομική, Τεχνολογία Υλικών.
  • Τρίτη 30/6:Στοιχεία Ψύξης Κλιματισμού, Κινητήρες Αεροσκαφών, Ψηφιακά Συστήματα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου