ΤΟΠΙΚΑ

Αχ. Μπέος για Λεων. Μαυρογιάννη: Λεκτική η αντιπαράθεση στο συμβούλιο

αχ-μπέος-για-λεων-μαυρογιάννη-λεκτική-980765

«Ποιος είναι πιο υβριστικός χαρακτηρισμός; Ο πολιτικός κοπρίτης ή ο φασίστας; Μας έχουν προκαλέσει» σχολίασε ο δήμαρχος Βόλου

Ως μία λεκτική αντιπαράθεση σε πολιτικό επίπεδο που σημειώθηκε στο πλαίσιο της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, χαρακτήρισε την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του δημοτικού συμβούλου της α’ ελάσσονος μειοψηφίας, Λεωνίδα Μαυρογιάννη, ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος.

Με αφορμή ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας για να στηρίξει τον κ. Μαυρογιάννη και τα σχόλια συμπαράστασης που είδαν το φως της δημοσιότητας, στον απόηχο της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου την περασμένη Δευτέρα, ο κ. Μπέος μίλησε για πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ ίσων.

«Ολοι οι άνθρωποι είτε σε πολιτικό επίπεδο είτε σε κοινωνικό, ερχόμαστε κάποια στιγμή σε λεκτική αντιπαράθεση. Εν προκειμένω μιλάμε για πολιτική αντιπαράθεση. Εδώ όμως, ιδίως στην πόλη μου, υπάρχει ένα περίεργο φαινόμενο. Αν έρθεις σε λεκτική αντιπαράθεση με έναν δημοσιογράφο, βγάζει ανακοίνωση η Ενωση Συντακτών. Αν έρθεις σε λεκτική αντιπαράθεση με έναν δικηγόρο, βγάζει ο Δικηγορικός Σύλλογος. Αν έρθεις σε αντιπαράθεση με έναν γιατρό, βγάζει ο Ιατρικός Σύλλογος. Δεν κατάλαβα ρε παιδιά. Εχετε κάποιο προνόμιο; Είστε κάτι διαφορετικό; Προστατεύεστε από κάτι ή από κάποιον; Ποια η διαφορά;», διερωτήθηκε ο κ. Μπέος σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε στο δημαρχείο Βόλου.

«Είμαστε σε μια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και έχουμε έρθει σε πολιτική αντιπαράθεση. Και τον έχω αποκαλέσει πολιτικό κοπρίτη. Και ρωτάω. Τι είναι πιο υβριστικό; Ο πολιτικός κοπρίτης ή ο φασίστας», συνέχισε ο δήμαρχος για τον χαρακτηρισμό που του απέδωσε ο κ. Μαυρογιάννης, κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης.

Ο ίδιος σημείωσε ότι έχει προκληθεί πολλές φορές στο παρελθόν. «Μας έχουν προκαλέσει. Μας έχουν αποκαλέσει Χρυσή Αυγή, μαύρο πρόβατο, αυγό του φιδιού, φασίστες. Ποιοι είναι φασίστες και ποιοι όχι θα το κρίνει ο κόσμος», είπε ο κ. Μπέος.

Ο δήμαρχος άφησε νέες αιχμές. «Δεν είστε κάτι ιδιαίτερο εσείς οι γιατροί. Ιδίως κάποιοι από εσάς που για να κάνετε μία επέμβαση παίρνετε φακελάκι, σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, δεν τα υιοθετώ. Θα λέτε δηλαδή και δεν θα σας λένε; Είμαστε ίσοι προς ίσους», κατέληξε στον σχολιασμό του για τα όσα έγιναν εντός συνεδρίασης δημοτικού συμβουλίου και όσα ακολούθησαν.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου