ΤΟΠΙΚΑ

«Συμμορία προσπαθεί να επηρεάσει δικαστές» – Σοβαρές καταγγελίες Αχιλλέα Μπέου

συμμορία-προσπαθεί-να-επηρεάσει-δικ-980619

Μίλησε για υποκινούμενες παρεμβάσεις και ανώνυμες καταγγελίες για να μην γίνει ο δίδυμος κυκλικός κόμβος – «Αλλαξαν κουκούλες», είπε και ζήτησε «έντιμο αγώνα»

Σοβαρές καταγγελίες για υποκινούμενες παρεμβάσεις και ανώνυμες καταγγελίες στην Εισαγγελία Βόλου από «συμμορία ανθρώπων που επιχειρούν να επηρεάσουν δικαστικές συνειδήσεις» με στόχο να μην γίνει ο δίδυμος κυκλικός κόμβος στη Ν. Ιωνία, έκανε χθες το πρωί σε συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος.

Ο κ. Μπέος φωτογράφισε πολιτικούς του αντιπάλους στην κάλπη της 8ης Οκτωβρίου, που…. «άλλαξαν κουκούλες» και τους κάλεσε να δώσουν «έντιμο αγώνα» τις 55 ημέρες που απομένουν μέχρι τις δημοτικές εκλογές.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα κιόλας θα ενημερώσει τον Αρειο Πάγο και τον αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης για όσα γίνονται στην πόλη και κάλεσε την Εισαγγελία Βόλου να μείνει εκτός πολιτικών παιχνιδιών και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Ο κ. Μπέος παρομοίασε την εξέλιξη με τον δίδυμο κυκλικό κόμβο με αντίστοιχα έργα της δημοτικής αρχής στα οποία επιχειρήθηκε να μπει «φρένο» και κατά το παρελθόν από την έναρξη της θητείας της δημοτικής αρχής, το 2014. «Είμαστε στο ίδιο έργο θεατές», σχολίασε και αναφέρθηκε στις εσοχές στην Ιάσονος και τη Δημητριάδος και τις «καταγγελίες από δήθεν αριστερούς στην ασφάλεια», στην παρέμβαση στο πάρκο στα Αστέρια Αγριάς, «όπου προσπάθησαν να εμποδίσουν το έργο της αποχέτευσης και της προστασίας του Παγασητικού και ακολουθήθηκαν αυτόφωρες διαδικασίες», στις προσπάθειες το 2017 να τεθεί ο ίδιος σε αργία και στο έργο της Ζάχου- Καραμπατζάκη, όπου «υπήρξαν επεισόδια, συλλήψεις και συμπλοκές για να μην προχωρήσει ένα έργο και μια ομάδα προνομιούχων να κρατά κλειστό έναν δρόμο που έκαναν αυλή τους για να ψήνουν σουβλάκια».

«Σήμερα επιστράτευσαν τον θηλυκό τόφαλο που στέρησε από την πόλη 760.000 ευρώ για να σταματήσουν τον δίδυμο κυκλικό κόμβο. Οι ίδιοι είναι. Αλλαξαν κουκούλες», είπε και σημείωσε ότι το συγκεκριμένο κυκλοφοριακό έργο αποτελεί μέρος του σχεδιασμού που έχει γίνει για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος στην πόλη.

«Είδαν ότι δεν τους βγαίνει με το εργαλείο τόφαλο και άρχισαν τα ανώνυμα τηλέφωνα στην Εισαγγελία. Εσπασαν τα τηλέφωνα της Εισαγγελίας από τον πρόεδρο δήθεν του Αστικού ΚΤΕΛ, από δήθεν οδηγούς λεωφορείων ότι υπάρχει κυκλοφοριακή συμφόρηση, ότι κινδυνεύουν πολίτες», είπε για τις ανώνυμες καταγγελίες που δέχθηκε η Εισαγγελέας.

Ο κ. Μπέος έκανε ειδική αναφορά στον πολιτικό του αντίπαλο στην κάλπης της 8ης Οκτωβρίου. «Είναι λυπηρό να βλέπεις τον αχυράνθρωπο του Σκοτινιώτη κρυμμένο πίσω από το περίπτερο, 3:15 το μεσημέρι, με ένα τηλέφωνο στο χέρι, την ημέρα που πήγαμε στον Εισαγγελέα. Σαν τον κακομοίρη. Τι περίμενες; Σε είχε ενημερώσει κάποιος ότι θα γινόταν παρέμβαση και περίμενες κάτι. Τόσο μ…ες είστε; Είναι ντροπή», είπε χαρακτηριστικά και μίλησε για απόπειρα επηρεασμού δικαστικών συνειδήσεων και δικαστικών λειτουργών.

«Προφανώς και προσπαθούν να επηρεάσουν δικαστικές συνειδήσεις και δικαστικούς λειτουργούς. Όμως αύριο (σ.σ. σήμερα), εγώ θα ενημερώσω την ηγεσία του Αρείου Πάγου και τον αρμόδιο Υπουργό Δικαιοσύνης για όλα όσα γίνονται στην πόλη και για μια συμμορία ανθρώπων που προσπαθούν με κάποιον περίεργο τρόπο να επηρεάσουν δικαστικές συνειδήσεις. Αυτό είναι δεδομένο», ανέφερε.

Μήνυμα στην Εισαγγελία Βόλου

Από το ίδιο βήμα απευθύνθηκε και προς την Εισαγγελία Βόλου. «Καλώ την Εισαγγελία του Βόλου να μην συμμετέχει σε πολιτικά παιχνίδια, μην τολμήσει να το κάνει. Να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να εφαρμόσει κατά γράμμα τη νομιμότητα. Εξάλλου έχουν ορκιστεί να υπηρετούν τις αξίες και το δίκαιο

Εμείς οι πολίτες οι απλοί έχουμε εναποθέσει όλες μας τις ελπίδες στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη που τηρεί τον Νόμο και το Σύνταγμα και αυτό περιμένουμε από την Εισαγγελία του Βόλου.

Και είμαστε έτοιμοι να αναμετρηθούμε και να δούμε ποιος θα επικρατήσει, το δίκαιο ή το άδικο;», τόνισε.

«Κάντε έντιμο αγώνα»

«Είναι ντροπή για ανθρώπους με μόρφωση να ακολουθούν τέτοιες πρακτικές και μεθόδους. Αυτή είναι η προοδευτική αριστερά;», διερωτήθηκε.

«Τι πρεμούρα είναι αυτή; Τι φοβάστε; Εχετε κάνει φοβερό σύνολο που θα ζήλευε και ο… τελευταίος μόδιστρος, με τέως διδάκτορες, δήθεν ενεργούς πολίτες, του Βόλου την Κοινωνία, πράσινους οικολόγους, Ενωση Συντακτών, πανηγυρτζήδες και ταβλαδόρους, τον μέγα Ιεραπόστολο Καντόλα με σήμα το γουρουνάκι και τον Πουλάκη και τον Σκοτινιώτη να σας συντονίζουν», είπε.

«8 Οκτωβρίου. 55 μέρες. Κάντε έντιμο αγώνα απέναντι στην κοινωνία», κάλεσε τους πολιτικούς του αντιπάλους.

1η Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι κόμβοι

Ο κ. Μπέος για μία ακόμη φορά δεσμεύτηκε ότι η κατασκευή των τεσσάρων κυκλικών κόμβων στη Ν. Ιωνία θα ξεκινήσουν να κατασκευάζονται από 1η Σεπτεμβρίου.

Η αρχή θα γίνει από τον κόμβο στο ύψος του υποσταθμού της ΔΕΗ στον δρόμο προς Μελισσάτικα, θα ακολουθήσει ο κόμβος στην προέκταση της Παρασκευοπούλου και τα κυκλοφοριακά έργα θα ολοκληρωθούν με τον δίδυμο κυκλικό κόμβο στο Ταξιαρχών. «Μόνο αν στις 8 Οκτωβρίου ο κόσμος αποφασίσει μέσα από την κάλπη να μην είμαστε δημοτική αρχή, θα γίνει ένας κι όχι δίδυμος κόμβος στο Ταξιαρχών», είπε, ενώ δεσμεύτηκε ότι έως τέλος Αυγούστου θα έχει εξασφαλίσει μέσα από προγράμματα Υπουργείων χρηματοδότηση για το έργο που απεντάχθηκε από το ΕΣΠΑ.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου