ΤΟΠΙΚΑ

Διαβεβαιώσεις για τους 4 κόμβους – Θα ξεκινήσει η κατασκευή από 1 Σεπτεμβρίου

διαβεβαιώσεις-για-τους-4-κόμβους-θα-ξ-979879

«Η Ν. Ιωνία είναι ένα με τον Βόλο», είπε ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος με αφορμή μήνυση για τον δίδυμο κυκλικό κόμβο στη Ν. Ιωνία

Εντολή για την υποβολή μήνυσης για ψευδή καταμήνυση σε βάρος της προϊσταμένης της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων έδωσε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος.

«Το θέμα είναι πλέον προσωπικό γιατί με τις ενέργειές της, οι οποίες είναι καθοδηγούμενες στέρησε από την πόλη ένα σημαντικό χρηματικό ποσό και την ίδια ώρα με παράτυπες αποφάσεις όπου θέλει επιτρέπει παρεμβάσεις σε διατηρητέα κτίρια και όπου δεν θέλει δεν επιτρέπει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπέος σε δηλώσεις του έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου, διαβεβαιώνοντας τους δημότες πως τόσο ο δίδυμος κυκλικός κόμβος όσο και δύο ακόμη θα γίνουν στη Ν. Ιωνία προς όφελος των πολιτών.

Ο κ. Μπέος παρουσιάστηκε χθες σε προγραμματισμένο ραντεβού ενώπιον της Εισαγγελίας Βόλου, με αφορμή μήνυση που είχε καταθέσει η Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων για αυθαίρετες εργασίες που περιλαμβάνουν και κοπή κυπαρισσιών στο Παλιό Κοιμητήριο «Ταξιαρχών». Η υπηρεσία είχε καταθέσει και ασφαλιστικά μέτρα για την παύση εργασιών, μετά τις παρεμβάσεις που ξεκίνησαν για τον δίδυμο κυκλικό κόμβο.

Όπως είναι γνωστό, την προηγούμενη εβδομάδα, ο Δήμος Βόλου είχε προχωρήσει στην τοποθέτηση, παρουσία του καθηγητή του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και διευθυντή του Εργαστηρίου Οδοποιίας και Οδικής Ασφάλειας, Νίκου Ηλιού, ο οποίος είναι ο μελετητής του έργου, μπαριέρων τύπου new jersey προκειμένου να διαπιστωθεί η λειτουργικότητα του δίδυμου κυκλικού κόμβου, που θα είναι ο πρώτος τέτοιου μεγέθους που θα δημιουργηθεί στην Ελλάδα.

Σε δηλώσεις του ο κ. Μπέος διαβεβαίωσε τους δημότες ότι και οι τέσσερις κυκλικοί κόμβοι που είναι προγραμματισμένοι στη Ν. Ιωνία θα γίνουν κανονικά και χωρίς καθυστέρηση.

«Είχα δεσμευτεί απέναντι στους κατοίκους της Ν. Ιωνίας ότι ο Βόλος είναι ενιαίος και ότι η περιοχή θα πάρει αυτό που της στέρησαν τόσα χρόνια. Για μία ακόμη φορά δεσμεύομαι ότι στη Ν. Ιωνία θα κατασκευαστούν και οι τέσσερις κόμβοι, ξεκινώντας από την 1η Σεπτεμβρίου», είπε.

«Οι τέσσερις κόμβοι έχουν δρομολογηθεί για να γίνουν οι κυκλοφοριακές παρεμβάσεις που επιβάλλονται σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη. Η Ν. Ιωνία είναι κομμάτι του Βόλου, είναι ένα με τον Βόλο. Ο Βόλος συνεχίζει να αλλάζει σε όλα τα επίπεδα και αυτό θα γίνει και με τη Ν. Ιωνία. Θέλω να θυμίσω σε όλους ότι το νεκροταφείο ανέδειξε η σημερινή δημοτική αρχή. Ηταν μία χωματερή και με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Χρήστου Στεφόπουλου έγιναν παρεμβάσεις. Αυτοί που νομίζουν ότι με καταγγελίες και παρεμβάσεις θα κάνουν κάτι, λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Η πόλη από το 2014 έχει εκλέξει δημοτική αρχή και αποφασίζει αν θα γίνει ένα κυκλοφοριακό έργο. Για τους κόμβους θα αποφασίσουμε εμείς και θα κριθούμε στις εκλογές στις 8 Οκτωβρίου. Δεν θα αποφασίσει καμία Γεωργίου», σημείωσε ο κ. Μπέος.

«Θέλουν να μου κάνουν άγαλμα για τους κόμβους»

Τα new jersey παραμένουν στη θέση τους, στο πλαίσιο της δοκιμαστικής λειτουργίας του δίδυμου κυκλικού κόμβου και σύμφωνα με τον κ. Μπέο, το έργο είναι λειτουργικότατο. «Ολοι μου λένε να βάλω εκεί την προτομή του Αχιλλέα Μπέου. Αγαλμα θέλουν να μου κάνουν. Δεν υπάρχει αναμονή, δεν υπάρχει ταλαιπωρία. Το μόνο που κατάφεραν είναι να στερήσουν από την πόλη χρηματοδότηση 760.000 ευρώ μέσω ΕΣΠΑ αλλά το έργο θα γίνει μέσα από τα δημοτικά ταμεία. Χρήματα υπάρχουν, τα διαχειριζόμαστε και τα επιστρέφουμε στους πολίτες», είπε για την απώλεια της χρηματοδότησης μετά την αρνητική εισήγηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για το οδικό έργο μπροστά από το Κοιμητήριο Ταξιαρχών.

Σημειώνεται ότι εκτός από τον δίδυμο κυκλικό κόμβο μπροστά στο «Ταξιαρχών» στη Ν. Ιωνία θα γίνουν δύο επιπλέον σύγχρονοι κυκλικοί κόμβοι στη διασταύρωση των οδών Βενιζέλου και Δοξοπούλου και στη διασταύρωση των οδών Φυτόκου, Παρασκευοπούλου και Σκοπέλου. Οι δύο αυτοί κόμβοι έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας» του Ταμείου Ανάκαμψης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου