ΤΟΠΙΚΑ

Η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου καλεί σε επαγρύπνηση

η-επιτροπή-ειρήνης-βόλου-καλεί-σε-επαγ-979582

Συνολικά 78 ολόκληρα χρόνια συμπληρώνονται από τις 6 και 9 Αυγούστου του 1945, όταν οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν τις ατομικές βόμβες στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και να τραυματισθούν χιλιάδες άνθρωποι.

Η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου λέει ότι «η ρίψη των ατομικών βομβών αποτελούσε μια επίδειξη ισχύος από τις ΗΠΑ απέναντι στην Σοβιετική Ένωση.

«Σήμερα, 78 χρόνια μετά, κλιμακώνονται οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στους ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ με τη Ρωσία και την Κίνα στο φόντο του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία. Σε αυτό το πλαίσιο, οι αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία, τον Ιούλιο του 2023 «ρίχνουν λάδι» στη φωτιά του πολέμου».

Η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου λέει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ και τα κόμματα του ευρωατλαντισμού φέρουν πολύ μεγάλες ευθύνες γιατί με την πολιτική τους βαθαίνουν ολοένα και περισσότερο την εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και τους επικίνδυνους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς.

«Στην περιοχή μας, η πρόσφατη εμπειρία των καταστροφικών πυρκαγιών έδειξε ότι η τεράστια συγκέντρωση στρατιωτικού και πολεμικού υλικού, αμερικανικών βάσεων και ΝΑΤΟικών πυρομαχικών, εγκυμονεί κινδύνους ζωής και θανάτου», σημειώνει ακόμη και καλεί σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου