ΤΟΠΙΚΑ

Ολοκληρώθηκε η πανήγυρις της Μεταμορφώσεως στον Βόλο

ολοκληρώθηκε-η-πανήγυρις-της-μεταμορ-979508

Με τον Μεθεόρτιο Εσπερινό και την 6η Αυγουστιάτικη Παράκληση ολοκληρώθηκε η μεγάλη πανήγυρις της Μεταμορφώσεως στον φερώνυμο Ναό του Βόλου, το βράδυ της Κυριακής 6 Αυγούστου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, παρουσία πλήθους πιστών. Ακολούθησε, στο προαύλιο του Ναού, μουσική εκδήλωση, αφιερωμένη στην Παναγία, με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι «η Κοίμηση της Παναγίας δεν θα μπορούσε παρά να αποτελεί ύψιστη στιγμή κατάνυξης, μιας και ουδέποτε «πέθανε» αλλά απλώς «εκοιμήθη».

Ο Μητροπολίτης αναφέρει:

«Κάθε φορά που τα πράγματα παρεκκλίνουν από ό,τι ο καθένας θεωρεί υγιές και σωστό για τη ζωή του, αλλά και όποτε νιώθουμε δέος και πληρότητα για όλα όσα ο βίος μας περιλαμβάνει, επικαλούμαστε τη Χάρη της. Γιατί η αγκαλιά της είναι πάντα το καταφύγιο για τα όμορφα και τα άσχημα, τα εύκολα και τα πιο απαιτητικά. «Μάνα» όλου του κόσμου χωρίς να ξεχωρίζει κανένα από τα παιδιά της τα οποία προσδοκούν το χάδι και την εύνοιά της με προσευχές, κεράκι, τάματα και απόλυτη αφοσίωση. Όλοι είμαστε παιδιά της Παναγίας. Σ΄ αυτή την Παναγιά τούτες τις μέρες της προσφέρουμε ένα κερί, ένα λουλούδι, τις προσευχές μας. Ας πάμε όλοι κοντά της, κι εμείς και οι πολλοί επισκέπτες της περιοχής μας, γιατί η Παναγία μας δεν ξέρει χρώματα και έθνη, ανοίγει τα χέρια και μας αγκαλιάζει όλους».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Ιγνάτιος σημείωσε ότι «καθώς ετοιμαζόμαστε να κατευοδώσουμε την Παναγιά μας στο μεγάλο Της ταξίδι προς την αγκαλιά του Υιού της, ταξιδεύουμε κι εμείς στα μονοπάτια της δημοτικής μας παράδοσης κι αφουγκραζόμαστε την ευσέβεια και τον σεβασμό του λαού μας προς την Κυρία Θεοτόκο. Τραγούδια από κάθε γωνία της πατρίδας μας γίνονται δρόμος συνάντησης με την μητρική Της αγάπη. Μελωδίες του βουνού, του κάμπου και της θάλασσας γίνονται χάδι ουράνιας παρηγοριάς και μεσιτείας, που μόνον εκείνη ξέρει να χαρίζει. Φέτος, στις Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις, όπως και στη Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο 2023, τιμούμε ένα νησί που γεύτηκε θάνατο, αλλά ξαναβρίσκει τη ζωή. Η Ίμβρος, γενέτειρα του Οικουμενικού μας πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, που πριν ένα περίπου μήνα επισκέφτηκε την Μαγνησία, μας ανοίγει ένα παράθυρο στα έθιμα και τη βασανισμένη της ιστορία και μας καλεί να μοιραστούμε με τους ηρωικούς και ξενιτεμένους της κατοίκους την αγάπη τους και την προσευχή τους προς για την Παναγιά για ένα νέο ξεκίνημα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου