ΤΟΠΙΚΑ

Πλήθος δράσεων στο θερινό πρόγραμμα του ΚΔΑΠ Προσφυγικών

πλήθος-δράσεων-στο-θερινό-πρόγραμμα-τ-978742

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το θερινό πρόγραμμα του ΚΔΑΠ Προσφυγικών του Δήμου Βόλου.

Ανάμεσα στα καλοκαιρινά εργαστήρια οι μαθητές επισκέφτηκαν το αρχαιολογικό μουσείο Βόλου (Αθανασάκειο) όπου ξεναγήθηκαν στα νεολιθικά ευρήματα του μουσείου μιας και ολόκληρη την χρονιά τα παιδιά δούλευαν με τον πηλό νεολιθικά ειδώλια. Είδαν από κοντά την μουσική επιγραφή που βρέθηκε στην περιοχή των Μηλέων του Πηλίου και παραδόθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείου και μάθανε για τα αρχαία ελληνικά μουσικά όργανα.

Στην επίσκεψη τους στο εντομολογικό μουσείου Βόλου, το οποίο ίδρυσε ο εντομολόγος Αθανάσιος Κουτρούμπας, είδαν έντομα και κυρίως πεταλούδες από όλο τον κόσμο.

Την δομή επίσης επισκέφτηκε ο Ερυθρός Σταυρός, όπου οι κυρίες Κέλλα Βιργινία και Σαμίου Κική, εθελόντριες, τους έδειξαν πρώτες βοήθειες καθώς και η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος. Ο φυσικός κ. Χρήστος Ξενάκης , ο ερασιτέχνης αστρονόμος κ. Στάθης Ζαφραντζάς, η εικαστικός κ. Χατζηαγαπίου Αναστασία, η πληροφορικός-νηπιαγωγός κ. Βάσω Βούλγαρη και η ερασιτέχνης αστρονόμος Μιχαέλα Σοφία Χασιώτη ενημέρωσαν τους μαθητές για το ηλιακό μας σύστημα, έδειξαν τρισδιάστατες φωτογραφίες του σύμπαντος με ειδικά γυαλιά και μια στολή αστροναύτη!

Όλοι οι μαθητές του ΚΔΑΠ παρουσίασαν στο 13o Φεστιβάλ αφήγησης Πηλίου στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας- Παραμύθια και μύθοι στου Κενταύρου τη ράχη, έκθεση αφιέρωμα στον γλύπτη Φιλόλαο Τλούπα και την σειρά έργων του Gogottes, με αφορμή τα 100 χρόνια από την γέννησή του.

Με μπουγέλο, πάρτι και πολύ χορό κλείσανε το θερινό πρόγραμμα κατενθουσιασμένοι οι μαθητές του ΚΔΑΠ Προσφυγικών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου