ΤΟΠΙΚΑ

Σε πλήρη εξέλιξη η προανάκριση για τον θάνατο της 59χρονης στη Μηλίνα

σε-πλήρη-εξέλιξη-η-προανάκριση-για-τον-978566

Τα δύο επικρατέστερα σενάρια που εξετάζουν οι αρχές- Σε πλήρη εξέλιξη η προανάκριση, τι προβληματίζει τους αστυνομικούς- Κλήθηκαν και κάτοικοι της Μηλίνας

Η τοπική κοινωνία στη Μηλίνα είναι συγκλονισμένη από τις αποκαλύψεις των δύο τελευταίων ημερών, μετά την ανατροπή της υπόθεσης του θανάτου της 59χρονης Γερμανίδας, που ενώ αρχικά είχε δηλωθεί ότι απεβίωσε από παθολογικά αίτια, μετά το πόρισμα της ιατροδικαστικής αποκαλύφτηκε ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία, καθώς η άτυχη γυναίκα πυροβολήθηκε πισώπλατα από απόσταση περίπου 25 μέτρων

Μετά τη διενέργεια της νεκροψίας – νεκροτομής στις 26 Ιουλίου (η 59χρονη βρέθηκε νεκρή στην αυλή της στις 24 Ιουλίου) διαπιστώθηκε ότι έφερε διαμπερές τραύμα στην καρδιά και στον αριστερό πνεύμονα, το οποίο προκλήθηκε από σφαίρα μικρού διαμετρήματος.

Οι Αρχές ερευνούν την υπόθεση και εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα. Πέρα από εκείνο της δολοφονίας, εξετάζεται το ενδεχόμενο να έπεσε νεκρή γυναίκα από αδέσποτη σφαίρα.

Μέχρι στιγμής, μετά και από έρευνες που έγιναν, το όπλο από το οποίο βγήκε η μοιραία σφαίρα που καρφώθηκε στην άτυχη γυναίκα δεν έχει εντοπιστεί.

Ο 62χρονος σύζυγός της, ο οποίος εντόπισε νεκρή στην αυλή του σπιτιού τους εξετάστηκε από τους αστυνομικούς, χωρίς προς το παρόν να εντοπίζεται κάτι επιβαρυντικό σε βάρος του. Η βολίδα από το όπλο που χρησιμοποίησε ο δράστης παρέμεινε στο σώμα της άτυχης γυναίκας.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι χθες ο σύζυγος κλήθηκε για μία ακόμη φορά στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου για να δώσει κάποια συμπληρωματικά στοιχεία, ενώ επίσης φέρεται να έχουν κληθεί να καταθέσουν και οι δίδυμες κόρες του ζευγαριού που διαμένουν μόνιμα στη Γερμανία, αλλά επισκέπτονται συχνά την οικογένεια στη Μηλίνα.

Επίσης καταθέσεις λαμβάνονται και από γείτονες και φίλους του ζευγαριού.

Η Εισαγγελία Βόλου διέταξε προκαταρκτική έρευνα, ενώ η υπόθεση της εξιχνίασης της ανθρωποκτονίας είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Σύμφωνα με τα ευρήματα η γυναίκα ήταν νεκρή 4-5 ώρες προτού ο σύζυγός της δηλώσει τον θάνατό της. Το πτώμα μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ιωαννίνων και από τη νεκροψία – νεκροτομή διαπιστώθηκε ότι θάνατος οφείλεται σε ανθρωποκτονία. Οι αστυνομικές αρχές «χτενίζουν» όλο το Νότιο Πήλιο, δίχως μέχρι στιγμής να βρεθεί το όπλο.

Σύμφωνα με τη διαπίστωση της ιατροδικαστού, Χρυσαυγής Κούση, ο θάνατος της γυναίκας προήλθε από σφαίρα στην πλάτη, με όπλο διαμετρήματος 22mm. Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. είναι εξονυχιστικές σε σπίτια, ακόμα και σε βάρκες, ωστόσο ακόμα δεν έχει βρεθεί κάτι, ενώ το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές δεν φαίνεται να βοηθάει.

«Κοιμόμουν και δεν κατάλαβα τίποτα»

«Κοιμόμουν. Κάνω κάτι μαστορέματα στο σπίτι. Ήμουν κουρασμένος και είχα πέσει για ύπνο από το μεσημέρι όπως συνήθιζα τις τελευταίες ημέρες. Όταν ξύπνησα αργά το απόγευμα τη φώναξα, αλλά δεν απαντούσε. Βγήκα στην αυλή και την βρήκα πεσμένη στο έδαφος. Προσπάθησα να τη συνεφέρω αλλά δεν ανταποκρινόταν. Κάλεσα βοήθεια και με ασθενοφόρο πήγαμε στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, όπου μου είπαν ότι είχε πεθάνει», φέρεται να είπε ο 62χρονος στους αστυνομικούς, μετά το πόρισμα της ιατροδικαστού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι δεν είχε προβλήματα στη μεταξύ του σχέση. Παράλληλα, όπως προκύπτει από τις έρευνες της ΕΛΑΣ δεν είχε αντιπαραθέσεις με κανέναν από την περιοχή.

Τις αστυνομικές αρχές πάντως προβληματίζει το γεγονός ότι ενώ ο σύζυγος σύμφωνα με μαρτυρίες μιλά ελληνικά, στις καταθέσεις του μιλά μόνο στα γερμανικά και παρουσία διερμηνέα.

Προβληματισμό επικρατεί στις αστυνομικές αρχές και από το γεγονός ότι σύμφωνα με τις μαρτυρίες κάνεις από την γειτονιά δεν άκουσε πυροβολισμό. Επίσης φίλες της Γερμανίδας από τη γειτονιά δεν έχουν αναφέρει κάτι για προβλήματα στις σχέσεις του ζευγαριού και τσακωμούς με τον σύζυγό της.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου