ΤΟΠΙΚΑ

Να αποζημιωθεί ο πυρόπληκτος ΑΣ Ν. Αγχιάλου «Δήμητρα», ζητάει της ΚΕΟΣΟΕ

να-αποζημιωθεί-ο-πυρόπληκτος-ασ-ν-αγχι-977473

Αίτημα αποζημιώσεων για θετικές και αποθετικές ζημιές

Την πολύπλευρη συμπαράστασή της προς τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ν. Αγχιάλου «ΔΗΜΗΤΡΑ» εξέφρασε, προς τον πρόεδρο της Γιάννη Κίτσιο, ο πρόεδρος της Κεντρικής Συνεταιριστικής Ενωσης Αμπελοοινικών Προιόντων (ΚΕΟΣΟΕ) Χρήστος Μάρκου για τις σοβαρές ζημιές που υπέστη ο συνεταιρισμός, εξαιτίας της πυρκαγιάς της 27ης Ιουλίου, η οποία μεταδόθηκε από την έκρηξη κοντά στην 111 πτέρυγα Μάχης.

Πέραν της ηθικής συμπαράστασης της ΚΕΟΣΟΕ στον συνεταιρισμό της Ν. Αγχιάλου, σε πρακτικό και νομικό επίπεδο η ΚΕΟΣΟΕ, διερευνά τις δυνατότητες ταχείας αποκατάστασης των ζημιών, μέσω της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και της αντιμετώπισης του προβλήματος που ανακύπτει για την παραλαβή της σταφυλικής παραγωγής των μελών του συνεταιρισμού εν όψει του επερχόμενου τρυγητού. Για το θέμα αυτό η ΚΕΟΣΟΕ έχει επικοινωνήσει με μέλη της, ώστε να παρέμβουν διευκολύνοντας τους παραγωγούς σταφυλιών, αφού δεν θα είναι πιθανόν δυνατή η αποκατάσταση των ζημιών, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Τέλος, η ΚΕΟΣΟΕ σε συμφωνία με τον πρόεδρο της Ν. Αγχιάλου, θεωρεί ότι ο συνεταιρισμός, πρέπει να αποζημιωθεί, όχι μόνο για τις θετικές, αλλά και τις αποθετικές ζημιές που θα υποστεί ο συνεταιρισμός εξαιτίας της καταστροφής.

Στην κατεύθυνση αυτή, εκτιμά ότι είναι δίκαιο η αποζημίωση του συνεταιρισμού να καλύψει και τον κύκλο εργασιών του συνεταιρισμού για το επόμενο έτος, έως την αποκατάσταση των ζημιών, καθώς και να υπολογισθούν και οι ευρύτερες εμπορικές ζημιές εξαιτίας της απώλειας του πελατολογίου του και της αδυναμίας εισκόμισης πρώτης ύλης, για την λειτουργία του.

Μέριμνα επίσης πρέπει να υπάρξει και για τις υπερήμερες και ληξιπρόθεσμες οφειλές του συνεταιρισμού προς Τράπεζες, οι οποίες θα πρέπει να παγώσουν και να επαναρυθμιστούν με ορίζοντα 20ετίας και με ευνοϊκούς όρους.

Αυτοψία στις ζημιές

Χθες, επισκέφτηκαν τον Συνεταιρισμό οι κ.κ. Τριαντόπουλος, Αγοραστός και ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, Θεόδωρος Στάμος, παρουσία και κλιμακίου της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση ακολούθησε συζήτηση με τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού, κ. Γιάννη Κίτσιο, και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την κάλυψη των άμεσων αναγκών, αλλά και την δρομολόγηση όλων των απαραίτητων παρεμβάσεων και ενεργειών, ώστε ο Συνεταιρισμός να επαναλειτουργήσει άμεσα, αποκαθιστώντας και δημιουργώντας ξανά όλες τις εγκαταστάσεις, «ώστε ο οργανισμός να ορθοποδήσει, να δημιουργήσει ξανά ότι καταστράφηκε και να επανέλθει στην πορεία ανάπτυξης που είχε μέχρι τώρα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου