ΤΟΠΙΚΑ

Στέλνουν πασχαλινές ευχές σε όλες τις γλώσσες

στέλνουν-πασχαλινές-ευχές-σε-όλες-τις-97400

Τον παλιό παραδοσιακό τρόπο αποστολής ευχών με κάρτες που αποστέλλονται μέσω ταχυδρομείου, επέλεξαν οι μαθητές του Γυμνασίου Ν. Αγχιάλου για να ευχηθούν σε συμμαθητές τους σε όλον τον κόσμο, για τη γιορτή του Πάσχα που έρχεται.

Τη Δευτέρα το πρωί οι μαθητές θα βάλουν σε φακέλους αλληλογραφίας τις κάρτες με τις ευχές τους και θα τις ταχυδρομήσουν προς τους συμμαθητές τους άλλων χωρών, σε σχολεία της Πολωνίας, της Λιθουανίας, της Ρουμανίας, της Σλοβακίας, της Φινλανδίας, της Τσεχίας και της Ιταλίας.

Από τις 10 Φεβρουαρίου, το Γυμνάσιο Ν. Αγχιάλου συμμετέχει σε πρόγραμμα e-twinning με θέμα «γράφοντας πασχαλινές κάρτες στις γλώσσες του κόσμου». Το πρόγραμμα διαρκεί έως τις 20 Μαρτίου.

Ηδη οι μαθητές υπό την καθοδήγηση των καθηγητριών τους κ.κ. Αποστολία Κοτζαγιώτου, φιλόλογος και διευθύντρια του σχολείου, Μαρία Κολίτσα, φιλόλογος, και Πολυξένη Δραγάτση – Τσέλκα, καθηγήτρια καλλιτεχνικών, δημιούργησαν πασχαλινές κάρτες.

Επέλεξαν έντονα χρώματα, ζωγράφισαν λαγουδάκια, αυγά, λουλούδια, τις στόλισαν, έγραψαν τις ευχές τους στα ελληνικά και πλέον οι κάρτες είναι έτοιμες να μπουν στο ταχυδρομικό κουτί και να αποσταλούν στον προορισμό τους.

Συνολικά 170 κάρτες περίπου δημιούργησαν οι μαθητές που θα σταλούν στα σχολεία των επτά συνεργαζόμενων στο πλαίσιο του προγράμματος χωρών.

Αντίστοιχα όμως οι μαθητές του Γυμνασίου Ν. Αγχιάλου περιμένουν κι ίδιοι να λάβουν κάρτες και ευχές από τους συμμαθητές τους άλλων χωρών στις γλώσσες τους.

«Οι μαθητές μας είναι ενθουσιασμένοι με το πρόγραμμα. Στο πλαίσιο του προγράμματος έχουν την ευκαιρία να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στις κατασκευές, να τονώσουν τη δημιουργικότητά τους, να αναπτύξουν τη φαντασία τους, να προβάλλουν τον πολιτισμό μας αλλά και να γνωρίσουν τα ήθη και έθιμα άλλων χωρών», σχολίασε η κ. Κοτζαγιώτου.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για το δεύτερο πρόγραμμα eTwinning που υλοποιείται φέτος στο σχολείο. Το άλλο έχει ως θέμα του την κλιματική αλλαγή με τίτλο «Το κλίμα αλλάζει, ο πλανήτης αλλάζει… Εμείς;».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου