ΤΟΠΙΚΑ

«Παρών» μόνο στον Δήμο Βόλου αποφάσισε το ΠΑΣΟΚ

παρών-μόνο-στον-δήμο-βόλου-αποφάσισ-973979

Και πάλι όχι με αυτόνομη κάθοδο – Θα στηρίξει Νίκο Παπαπέτρο χωρίς να δίνει «λευκή επιταγή»

Την κάθοδό του στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, μόνο στον Δήμο Βόλου και πάλι όχι αυτόνομα, με δικό του ψηφοδέλτιο, αποφάσισε το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στη Μαγνησία. Το κόμμα ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει τον συνδυασμό «Συμμαχία για τον Βόλο» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο, Νίκο Παπαπέτρο, στον οποίο όμως δεν θα δώσει «λευκή επιταγή». «Θα βάλουμε κόκκινες γραμμές και το δικό μας πλαίσιο στήριξης» ανέφερε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Νίκος Πολίτης στον απόηχο της προχθεσινής νέας νομαρχιακής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε με ορίζοντα τις κάλπες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ εστιάζει το εκλογικό του ενδιαφέρον αποκλειστικά στον Δήμο Βόλου, που είναι ο μεγαλύτερος Δήμος της Μαγνησίας. Για την Περιφέρεια Θεσσαλίας τις αποφάσεις θα λάβει η Επιτροπή Αυτοδιοίκησης του κόμματος σε κεντρικό επίπεδο.

Στην προχθεσινή ανοιχτή νομαρχιακή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Κυψέλη» η συζήτηση περιορίστηκε στους δήμους της Μαγνησίας, ωστόσο το ενδιαφέρον μονοπώλησε ο Δήμος Βόλου. «Για τους υπόλοιπους δήμους δεν υπήρξε κάποια πρόταση και αποφασίσαμε να αφήσουμε τον κόσμο να επιλέξει αυτό που επιθυμεί. Ο Δήμος Βόλου όμως είναι ο μεγαλύτερος της Μαγνησίας και από τους μεγαλύτερους στη χώρα και το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ αποφάσισε να δώσει το «παρών», σημείωσε ο κ. Πολίτης μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Στην δεύτερη κατά σειρά συνέλευση εξετάστηκε η πιθανότητα αυτόνομης καθόδου. «Δεν είχαμε κάποια σοβαρή υποψηφιότητα», σχολίασε ο κ. Πολίτης και τα στελέχη του κόμματος, αποφάσισαν να προχωρήσουν στο plan B, που ήταν η στήριξη του συνδυασμού «Συμμαχία για τον Βόλο» με επικεφαλής τον κ. Νίκο Παπαπέτρο.

Βάσει του σχεδιασμού, η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στον συνδυασμό θα είναι διακριτή με στελέχη του κόμματος, εφόσον υπάρξει προγραμματική σύγκλιση. «Δεν θα δώσουμε λευκή επιταγή», εξήγησε ο κ. Πολίτης.

«Για εμάς κόκκινη γραμμή αποτελεί να μην πάρει ο συνδυασμός του κ. Παπαπέτρου χρίσμα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, θα πρέπει να συμφωνήσουμε σε κοινή γραμμή πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα που αφορούν στο περιβάλλον, στη βιώσιμη κινητικότητα, στον τουρισμό, σε έργα για την πόλη», σημείωσε.

Σε αυτό το πλαίσιο κλήθηκαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ να καταθέσουν έως και αύριο, Δευτέρα, προτάσεις, προκειμένου να διαμορφωθεί το πλαίσιο στήριξης του συνδυασμού του κ. Παπαπέτρου. «Θα ζητήσουμε και από τον κ. Παπαπέτρο να μας δώσει το πλαίσιο των θέσεων του συνδυασμού του προκειμένου να δούμε πού συγκλίνουμε προγραμματικά και τις επόμενες ημέρες θα έχουμε συνάντηση μαζί του», αναφέρει ο κ. Πολίτης.

Εφόσον υπάρξει συμφωνία σε επίπεδο προγραμματικών θέσεων, το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο με υποψηφίους τους που θα δώσουν τη μάχη του σταυρού στις εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου.

«Δημοκρατική ανατροπή στον Δήμο Βόλου»

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ μιλά για «δημοκρατική ανατροπή στον Βόλο» και αναφέρει:

«Με βάση την ομόφωνη απόφαση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Μαγνησίας της 6ης Ιουλίου, ολοκληρώθηκαν προχθές οι δύο ανοιχτές νομαρχιακές συνεδριάσεις με αντικείμενο συζήτησης τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ξεκάθαρη θέση αποτελεί ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής είναι αξιακά και πολιτικά απέναντι στην παρούσα δημοτική αρχή και παράλληλα οφείλει να είναι δυναμικά παρών στις πολιτικές εξελίξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, για το Δήμο Βόλου, τέθηκαν 2 προτάσεις: η πρώτη περί στήριξης της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής κίνησης «Συμμαχία για το Βόλο» με επικεφαλής τον Νίκο Παπαπέτρο και δεύτερη επιλογή της αυτόνομης καθόδου.

Με το πέρας αυτών δύο συνεδριάσεων διαπιστώθηκε ως επικρατούσα η άποψη ότι η πιο ενδεδειγμένη επιλογή για το Δήμο Βόλου αποτελεί η στήριξη στην ανεξάρτητη κίνηση του Νίκου Παπαπέτρου «Συμμαχία για το Βόλο». Στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής που ακολούθησε, παρουσία της Τοπικής Οργάνωσης Βόλου και των μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, επικυρώθηκε η απόφαση για τη συγκρότηση Συντονιστικής Επιτροπής η οποία θα καθορίσει το πλαίσιο αρχών και προτάσεων, πάνω στο οποίο θα οικοδομηθεί η Δημοκρατική Ανατροπή στο Δήμο Βόλου».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου