ΤΟΠΙΚΑ

«Εικονογραφήματα» της Θεώνης Βάλβη στις Μηλιές

εικονογραφήματα-της-θεώνης-βάλβη-σ-973974

Εκθεση εικονογραφίας της Θεώνης Βάλβη εγκαινιάζεται την Κυριακή 13 Αυγούστου, στις 21:00, στο Ευδόξειο Πνευματικό Κέντρο Μηλεών.

Τα «Εικονογραφήματα» της Θεώνης αποτελούν μελέτες, σταθμούς και τεκμήρια μιας μακροχρόνιας αναζήτησης για τον εντοπισμό της πνευματικότητας και της έκφρασής της στο πλαίσιο και μέσα από τη διαδικασία της αγιογραφικής απεικόνισης.

Η πνευματικότητα, αρχικά, δύναται να ορισθεί ως η εσωτερική ανθρώπινη ικανότητα για αυθυπέρβαση, κατά την οποία ο εαυτός διευρύνεται, προκειμένου να περιλάβει και το «Ιερό», αναζητώντας το ανήκειν, νόημα, σκοπό και υποστήριξη.

Επιπλέον, πνευματικότητα δηλώνουν οι ικανότητες που συγκροτούν το πνευματικό επίπεδο ενός ατόμου ή οι ιδιότητες που συνθέτουν το πνευματικό επίπεδο ενός διανοητικού ή/και καλλιτεχνικού δημιουργήματος.

Επιπρόσθετα, η πνευματικότητα δύναται να ορίζεται ως η θεία χάρη, η θεία ευλογία του γαλήνιου και πνευματικού.

Η έκθεση αποτελεί μέρος του προγράμματος των εκδηλώσεων του Εξωραϊστικού Συλλόγου Μηλεών στο πλαίσιο της διεξαγωγής των «Φιλιππίδειων 2023» και θα λάβει χώρα στο «Ευδόξιον» Πνευματικό Κέντρο Μηλεών.

Θα διαρκέσει έως και τις 20 Αυγούστου και θα λειτουργεί τις ώρες 19:00-22:00 και στις 13 Αυγούστου κατά τις ώρες 11:00 -13:00 και 19:00 -22:00.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου