ΤΟΠΙΚΑ

Ρολά… σε ΕΛ.ΤΑ. Αγριάς και Αγχιάλου – Ο καύσωνας ανέστειλε διαμαρτυρίες κατοίκων

ρολά-σε-ελ-τα-αγριάς-και-αγχιάλου-ο-κ-973447

Λύση για την παράδοση των συντάξεων δρομολογήθηκε μετά από παρέμβαση του προέδρου του ΚΑΠΗ Αγριάς

Ρολά… κατέβηκαν χθες μετά το πέρας του ωραρίου λειτουργίας στα υποκαταστήματα των Ελληνικών Ταχυδρομείων σε Αγριά και Νέα Αγχίαλο. Από Δευτέρα 24 Ιουλίου τα δύο υποκαταστήματα δεν θα ξαναλειτουργήσουν με απόφαση της κεντρικής διοίκησης που αναρτήθηκε στο Διαύγεια στις αρχές της εβδομάδας. Για το λουκέτο ειδικά στην Αγριά, οι αντιδράσεις των κατοίκων ήταν έντονες, καθώς μέσα από τη συγκεκριμένη υπηρεσία εξυπηρετούνται πληρωμές λογαριασμών αλλά και συντάξεις, ωστόσο οι υψηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν, ανέστειλαν προγραμματισμένη παράσταση διαμαρτυρίας. Πάντως, τουλάχιστον για τις συντάξεις βρέθηκε λύση μετά από παρέμβαση του προέδρου του ΚΑΠΗ Αγριάς, κ. Δημήτρη Μυλωνά.

Όπως είναι γνωστό, η διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ. επικαλείται την «ανάγκη αναδιοργάνωσης του δικτύου των ταχυδρομικών καταστημάτων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας» για το διπλό λουκέτο στα υποκαταστήματά της σε Αγριά και Ν. Αγχίαλο.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τρία λουκέτα μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα. Στις αρχές Ιουλίου έκλεισε το υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. στη Ν. Ιωνία το οποίο υπολειτουργούσε ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Πλέον, σε επίπεδο ενιαίου Δήμου Βόλου οι συναλλασσόμενοι θα μπορούν να εξυπηρετούνται μόνο από το κεντρικό υποκατάστημα του Βόλου, στην οδό Δημητριάδος με Αγίου Νικολάου.

Το κεντρικό υποκατάστημα θα κληθεί να «σηκώσει» όλον τον όγκο των συναλλαγών, με μόνο υποστήριγμά του το πρακτορείο που λειτουργεί στην οδό Ιωλκού.

Σε επίπεδο Μαγνησίας ελάχιστα υποκαταστήματα των ΕΛ.ΤΑ. εξακολουθούν να λειτουργούν και συγκεκριμένα ενεργά υπάρχουν μόνο σε Αργαλαστή, Βελεστίνο και Αλμυρό και από ένα σε κάθε νησί των Βορείων Σποράδων. Τη λειτουργία των ΕΛ.ΤΑ. στηρίζουν πρακτορεία σε Προμύρι, Μηλίνα, Μούρεσι, Στεφανοβίκειο και Ριζόμυλο.

Η χθεσινή ήταν η τελευταία ημέρα λειτουργίας των ΕΛ.ΤΑ. στην Αγριά και κάτοικοι είχαν προγραμματίσει παράσταση διαμαρτυρίας, που τελικώς δεν πραγματοποιήθηκε εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που επικράτησαν.

Λύση για τις συντάξεις

Ένα από τα κυρίαρχα προβλήματα που απασχόλησε τους κατοίκους για το λουκέτο στο υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. στην Αγριά ήταν η είσπραξη των συντάξεων. Με την αναστολή λειτουργίας του καταστήματος, οι συνταξιούχοι θα έπρεπε να μεταβαίνουν στον Βόλο για την είσπραξη των συντάξεών τους, αν δεν δινόταν λύση με παρέμβαση του προέδρου του ΚΑΠΗ Αγριάς, κ. Δημήτρη Μυλωνά.

Ο κ. Μυλωνάς μετέβη χθες στο υποκατάστημα για να ευχαριστήσει τους υπαλλήλους για τη συνεργασία και έθεσε το ζήτημα των συντάξεων. Ελαβε τη διαβεβαίωση ότι ταχυδρόμος που πήγαινε τις συντάξεις στα σπίτια των δικαιούχων θα συνεχίσει να το κάνει όχι μόνο για όσους εξυπηρετούσε, αλλά και για όσους εισέπρατταν τα χρήματά τους μέσα από το υποκατάστημα. «Μας διαβεβαίωσε ότι αυτό θα γίνει για όλους τους συνταξιούχους που θα το ζητήσουν από την Αγριά έως και τα Λεχώνια», σημείωσε ο κ. Μυλωνάς δηλώνοντας απόλυτα ικανοποιημένος από τη λύση που δόθηκε.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου