ΤΟΠΙΚΑ

19 διασώσεις πουλιών σε ένα εξάμηνο

19-διασώσεις-πουλιών-σε-ένα-εξάμηνο-972626

Συνολικά 19 διασώσεις άγριων πουλιών πραγματοποίησαν το διάστημα από Ιανουάριο μέχρι και Ιούλιο του 2023 οι εθελοντές και οι πρόσκοποι του 3ου συστήματος αεροπροσκόπων Νέας Ιωνίας Βόλου.

«Κάνοντας έναν απολογισμό έργου από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούλιο 2023 πραγματοποιήσαμε δέκα εννιά διασώσεις άγριων πουλιών. Δυο σταχτάρες, μία κουκουβάγια, δύο κουρούνες, έναν κρικομυγοχάφτη, επτά γλάρους, μία χελώνα, ένα σπουργίτι, δύο σκαντζόχοιρους, μία καρακάξα και μία μπεκάτσα. Βρήκατε ένα άγριο πτηνό ή ζώο επικοινωνήστε μαζί μας για την περιοχή του Βόλου ( Λύτρα Μαρία ΤΗΛ. 6947707417)» αναφέρεται σε ανακοίνωση του συλλόγου.

Ωστόσο η Ομάδα Διάσωσης Νέας Ιωνίας Βόλου αναζητά εθελοντές και συνεχιστές του πολύτιμου έργου διάσωσης ζώων και πτηνών.

«Εάν και εσύ θέλεις να γίνεις εθελοντής, αγαπάς τα ζώα και τα πτηνά μπορείς να ενταχθείς στην Ομάδα Διάσωσης Νέας Ιωνίας – Βόλου τότε επικοινώνησε μαζί μας (Λαδόπουλος Ιωάννης ΤΗΛ. 6984718797 κάθε απόγευμα 18:00 με 20:00, e-mail [email protected].) η οποιαδήποτε βοήθεια είναι δεκτή «δεν είναι απαραίτητο να είσαι Πρόσκοπος»…

Η Προσκοπική Ομάδα Διάσωσης Άγριας Ζωής της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων (Ε.Π.Π.) του 3ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Νέας Ιωνίας – Βόλου είναι εθελοντική και εκφράζει, ως δομή, τη στρατηγική επιλογή και προσπάθεια του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων (Σ.Ε.Π.) για τη διεύρυνση των κοινωνικών παρεμβάσεων και την συμμετοχικότητα αναφορικά με την περισυλλογή των τραυματισμένων, ορφανών και εγκαταλελειμμένων θηλαστικών, πουλιών, ερπετών, θαλασσίων οργανισμών κλπ. στην περιοχή μας, αποτελώντας έναν σημαντικό συντελεστή στην προστασία της Άγριας Ζωής και συνεπίκουρο των Περιβαλλοντικών Οργανώσεων και των Κέντρων Διάσωσης και Περίθαλψης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου