ΤΟΠΙΚΑ

Ηρθαν για διακοπές στο Πήλιο και βρέθηκαν στο Αυτόφωρο

ηρθαν-για-διακοπές-στο-πήλιο-και-βρέθη-971775

Τρεις φίλοι, νεαρής ηλικίας, συνελήφθησαν για κατοχή χασίς

Τρεις φίλοι ήρθαν από τα Γιάννενα για διακοπές στο Πήλιο και συνελήφθησαν για κατοχή κάνναβης. Χθες οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, παραδέχθηκαν ότι ήταν λάθος τους να αγοράσουν ναρκωτικά και υποσχέθηκαν ότι δεν θα το ξανακάνουν, με αποτέλεσμα το Δικαστήριο να μην τους τιμωρήσει.

Οι τρεις νέοι συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στα Χάνια, ενώ κατευθύνονταν με αυτοκίνητο προς το Χορευτό, όπου θα περνούσαν λίγες ημέρες διακοπών, έχοντας στις αποσκευές τους και ποσότητες χασίς.

Αρχικά συνελήφθη ένας 23χρονος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν δύο νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 13,3 γραμμαρίων, ενώ στη συνέχεια παραδόθηκαν στην αστυνομία και οι δύο φίλοι του, ηλικίας 22 και 25 χρόνων.

Όπως ανέφερε χθες στο δικαστήριο ο πρώτος κατηγορούμενος, λίγο πριν αναχωρήσουν από τα Γιάννενα με προορισμό του Πήλιο, όπου θα περνούσαν μια εβδομάδα διακοπών, τους πλησίασε σε πάρκο της πόλης τους ένα άτομο και τους ρώτησε αν τους ενδιέφερε να αγοράσουν χασίς. Οι τρεις φίλοι δέχτηκαν, συγκέντρωσαν το ποσό των 100 € και αγόρασαν συνολικά 13 γραμμάρια χασίς.

Ο ίδιος είπε ότι ζει στην Δανία, όπου κάνει μεταπτυχιακό και εργάζεται ως καθηγητής σε Πανεπιστήμιο. Μάλιστα, ανέφερε ότι δεν κάνει χρήση ναρκωτικών και χαρακτήρισε λάθος την απόφασή τους να προμηθευτούν κάνναβη, αφού δεν είχε κάνει ποτέ χρήση στο παρελθόν. Ο 25χρονος κατέθεσε ότι εργάζεται ως αργυραμοιβός, δεν είχε εμπειρία από ναρκωτικά και παραδέχτηκε, επίσης, ότι η απόφαση αυτή ήταν λάθος. Τέλος, ο 22χρονος δήλωσε ότι εργάζεται σε εταιρία startup και είναι ο μόνος που είχε δοκιμάσει μια φορά παλιότερα να καπνίσει χασίς.

Και οι τρεις νεαροί χαρακτήρισαν την περιπέτειά τους ως τη χειρότερη μέχρι τώρα εμπειρία της ζωής του και δήλωσαν μετανοιωμένοι.

Ο εισαγγελέας έδρας χαρακτήρισε αξιέπαινη την προσπάθεια των δύο κατηγορούμενων να επωμιστούν την ευθύνη της πράξης του και πρότεινε να μην τους επιβληθεί τιμωρία, πρόταση που τελικά υιοθέτησε το Δικαστήριο. Όπως τονίστηκε, το Δικαστήριο τούς έκρινε με επιείκεια, γιατί ήταν η πρώτη φορά και εμφανίστηκαν μετανιωμένοι, ενώ τους επισημάνθηκε ότι η κατηγορία παραμένει, να είναι προσεκτικοί και να μην το ξανακάνουν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου