ΤΟΠΙΚΑ

Τελευταίο μπάνιο για ηλικιωμένη από το Βελεστίνο

τελευταίο-μπάνιο-για-ηλικιωμένη-από-τ-971733

Εχασε τις αισθήσεις της και βρέθηκε να επιπλέει στην επιφάνεια της θάλασσας στην παραλία της Χρυσής Ακτής

Τραγικός ήταν ο επίλογος που γράφτηκε για ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία εντοπίστηκε να επιπλέει στην επιφάνεια της θάλασσας χωρίς τις αισθήσεις της σε παραλία της Μαγνησίας.

Ρεπορτάζ: ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η 82χρονη γυναίκα επισκέφθηκε χθες το πρωί, μαζί με την αδερφή της και δύο ακόμη φίλες της την παραλία Χρυσή Ακτή Παναγιάς, προκειμένου να απολαύσει το μπάνιο της, όπως κάνει πολύ συχνά. Η ηλικιωμένη γυναίκα, που κατοικούσε στο Βελεστίνο, επισκεπτόταν τη συγκεκριμένη παραλία πολύ συχνά, μισθώνοντας μάλιστα ταξί για να τη μεταφέρει.

Ωστόσο, λίγο μετά τις 9:30 το πρωί στην παραλία επικράτησε πανικός. Η γυναίκα που αποφάσισε να μπει μόνη της στη θάλασσα απομακρύνθηκε από την παρέα της, όταν υπό αδιευκρίνιστες, μέχρι στιγμή συνθήκες, βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις της. Λουόμενος που βρισκόταν στην ίδια παραλία, αντιλήφθηκε τη γυναίκα και αμέσως έτρεξε να την ανασύρει στη στεριά και να της προσφέρει τις πρώτες βοήθειες, ειδοποιώντας παράλληλα το ΕΚΑΒ.

Για αρκετή ώρα ο άνδρας προσπαθούσε να κρατήσει τη γυναίκα στη ζωή, όμως μάταια. Διασώστες του ΕΚΑΒ που έφθασαν και εκείνοι στο σημείο επιχείρησαν ανάνηψη της γυναίκας, η οποία, όμως, δεν παρουσίαζε σημάδια ζωής. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου και διαπιστώθηκε και τυπικά ο θάνατός της.

Αυτόπτης μάρτυρες αναφέρουν, ότι ενδεχομένως, η ηλικιωμένη γυναίκα να γλίστρησε κατά την είσοδό της στη θάλασσα και πέφτοντας απότομα να έχασε τις αισθήσεις της. Ωστόσο, φως στα αίτια του δυστυχήματος θα ρίξουν τα αποτελέσματα της νεκροψίας, η οποία έχει διαταχθεί από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση.

Στη συγκεκριμένη παραλία υπάρχει υπεύθυνος ακτής που παρέχει υπηρεσίες ναυαγοσωστικής κάλυψης, όμως αναλαμβάνει καθήκοντα στις 10:30, δηλαδή περίπου μία ώρα αφότου σημειώθηκε η τραγωδία.

Συναγερμός για αγνοούμενο

Λίγες ώρες αργότερα, και πιο συγκεκριμένα στη 1 το μεσημέρι, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου δέχθηκε κλήση από ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία ενημέρωνε ότι βρισκόταν με τον άντρα της στην παραλία των Καλών Νερών και τον έχασε από το οπτικό της πεδίο.

Η ίδια ενημέρωσε τους Λιμενικούς πως ο άντρας της μπήκε στη θάλασσα και ενώ είχε περάσει αρκετή ώρα και δεν είχε βγει στην ακτή, δεν τον έβλεπε και πουθενά. Πλήρωμα του Λιμενικού που εκτελούσε περιπολία στην περιοχή ειδοποίησε το ναυαγοσωστικό συνεργείο της εταιρείας in.action που έχει την ευθύνη της παραλίας για αγνοούμενο στην περιοχή. Σωστικό σκάφος «χτένιζε» επί δύο ώρες την περιοχή προκειμένου να βρουν τον ηλικιωμένο άνδρα.

Γύρω στις 15:30 το μεσημέρι, η γυναίκα ενημέρωσε το λιμενικό ότι ο αγνοούμενος άνδρας της βρέθηκε, παύοντας έτσι τις εργασίες για τον εντοπισμό του.

«Χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όλους. Συστήνουμε στους λουόμενους να μην βγαίνουν από τα κολυμβητικά όρια» αναφέρει μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ συνεργάτης της ναυαγοσωστικής εταιρείας in.action Παντελής Σκαφιδάς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου