ΤΟΠΙΚΑ

Στη φυλακή ο «φόβος και τρόμος» των γυναικών στον Βόλο

στη-φυλακή-ο-φόβος-και-τρόμος-των-γυν-971000

Καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή

Χρόνιος χρήστης ουσιών και με σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα, είναι ο 52χρονος, που τρομοκρατεί νεαρές γυναίκες στον Βόλο και χθες καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκισης χωρίς αναστολή.

Ο 52χρονος τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, στη συμβολή των οδών Ερμού με Κ. Καρτάλη έβρισε χυδαία μια νεαρή η οποία φοβήθηκε πως θα την χτυπούσε με την ζώνη που κρατούσε. Η 22χρονη τρόμαξε όταν την πλησίασε ο 52χρονος κρατώντας στο χέρι του την λουρίδα και της φώναζε να σταματήσει, βρίζοντάς την. Άρχισε να τρέχει χωρίς σταματημό, μέχρι που έφτασε στην περιοχή της Μεταμόρφωσης και μαζί με έναν φίλο της κάλεσαν την αστυνομία.

Όταν συνελήφθη ο 52χρονος, διαπιστώθηκε πως ήταν το ίδιο πρόσωπο για το οποίο η αστυνομία είχε δεχθεί τρείς ώρες νωρίτερα καταγγελία. Μια νεαρή επίσης γυναίκα είχε καταγγείλει πως στην περιοχή μεταξύ Π. Μελά και Ιωλκού κυκλοφορούσε ένα επικίνδυνο άτομο. Κινούμενη με το ποδήλατο ο 52χρονος της έκοψε τον δρόμο και την χτύπησε με το χέρι του στο αριστερό αυτί. Στο μεταξύ, στο πρόσωπό του αναγνώρισε τον άντρα που την είχε εξυβρίσει πριν από επτά μήνες, όταν τυχαία διασταυρώθηκε μαζί του στον δρόμο.

Η κοπέλα έκανε καταγγελία στην Αστυνομία, που τον αναζήτησε και τελικά τον συνέλαβε τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, μετά την δεύτερη αναφορά εναντίον του.

Ο ίδιος χθες στην απολογία του δήλωσε ότι στην πρώτη περίπτωση δεν ήθελε να κάνει κακό στην 22χρονη, αλλά την πλησίασε για να της πει να μην τον φοβάται. Στο ερώτημα γιατί την έβρισε δεν είχε απάντηση, ενώ για τη δεύτερη περίπτωση δήλωσε πως η κίνησή του να χτυπήσει στο αυτή την ποδηλάτισσα, ηταν απλά αψυχολόγητη.

Ο 52χρονος αντιμετώπισε τις εξής κατηγορίες: Απειλή με επιλογή θύματος λόγω φύλλου, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, παράνομη οπλοφορία αντικειμένου που είναι πρόσφορο για επίθεση, επικίνδυνη σωματική βλάβη και εξύβριση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου