ΤΟΠΙΚΑ

Φύλακες άγγελοι προσφοράς

φύλακες-άγγελοι-προσφοράς-96901

Πολύτιμη συνεισφορά της Λέσχης Εργαζομένου Κοριτσιού Βόλου στη διάρκεια της πανδημίας

Πολύπλευρο και πολύ σημαντικό το έργο που αναπτύσσει η Λέσχη Εργαζομένου Κοριτσιού Βόλου, προσφέροντας χέρι βοήθειας και στην περίοδο της πανδημίας, σε ενήλικες και παιδιά.Με το βλέμμα στραμμένο στον νέο κύκλο δράσης μετά τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, οι υπεύθυνοι της Λέσχης δεν σταματούν να προσφέρουν διακριτικά κοινωνικό έργο, αναδεικνύοντας τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς. Στο διάστημα του ενάμιση και πλέον μήνα που διήρκεσε η αναστολή λειτουργίας, οι υπεύθυνοι της Λέσχης Εργαζομένου Κοριτσιού Βόλου έγιναν αποδέκτες της αγωνίας και της απόγνωσης των μελών, που κλήθηκαν λόγω συνθηκών να παραμείνουν στο σπίτι, μακριά από τις δημιουργικές δράσεις που γέμιζαν ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο τους.

Στο μεταξύ, χέρι βοήθειας έτειναν οι υπεύθυνοι της Λέσχης σε άπορες οικογένειες, προσφέροντας διακριτικά τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και φαγητό σε καθημερινή, σχεδόν, βάση. Το έμψυχο δυναμικό προσέφερε με διακριτικότητα βοήθεια και ψυχολογική υποστήριξη όπου χρειάστηκε, ακούγοντας με προσοχή τα προβλήματα που αντιμετώπισαν μοναχικά άτομα, μένοντας στο σπίτι.

Στην πιο δύσκολη περίοδο για όλους, αναδείχθηκε για μια ακόμη φορά το κοινωνικό πρόσωπο της Λέσχης, που ανοίγει δρόμους δημιουργικής απασχόλησης σε ενήλικες, προσφέροντας παράλληλα ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να παρακολουθήσουν φροντιστηριακά μαθήματα.

Μέλη της Λέσχης παρασκεύαζαν με φροντίδα το φαγητό που προσφέρθηκε διακριτικά σε 12 οικογένειες, εφοδιάζοντας παράλληλα με τρόφιμα 23 σπιτικά. «Σε όλο αυτό το διάστημα γίναμε αποδέκτες της απόγνωσης του κόσμου, γιατί έπρεπε να παραμείνουν στο σπίτι. Μας ρωτούσαν «τι θα κάνουμε στο σπίτι;» εκφράζοντας την απόγνωσή τους μέλη της Λέσχης», όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρόεδρος Βίκυ Τσεκούρα, η οποία τόνισε παράλληλα ότι χάρη στην προσφορά τοπικής επιχείρησης κατέστησαν δυνατές η αγορά τροφίμων για άπορες οικογένειες και η κάλυψη άμεσων αναγκών.

Την Τρίτη 5 Μαΐου ανοίγει η γραμματεία της Λέσχης από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, για τις εγγραφές των καλοκαιρινών τμημάτων, που θα λειτουργήσουν Ιούλιο και Αύγουστο για τα παιδιά, με την πρόεδρο να υπογραμμίζεις ότι «χρειάζεται αισιοδοξία για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της εποχής». Το τηλέφωνο επικοινωνίας με τη Λέσχη είναι 2421400543 και θα είναι διαθέσιμο από την ερχόμενη Τρίτη, τις προαναφερθείσες ώρες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου