ΤΟΠΙΚΑ

Φιλελλήνων: Στις 125.000 ευρώ «κλείδωσε» το πάρκινγκ

φιλελλήνων-στις-125-000-ευρώ-κλείδωσε-το-π-966845

Τρεις διεκδίκησαν τον χώρο του πάρκινγκ για να τον μισθώσουν και στη διάρκεια της δημοπρασίας δόθηκαν… οικονομικές «μάχες»

Σε τιμή διπλάσια και πλέον από την τιμή εκκίνησης κατακυρώθηκε σε ιδιώτη χθες για τα επόμενα 12 χρόνια, το πάρκινγκ της οδού Φιλελλήνων στον Βόλο. Τρεις ιδιώτες έλαβαν μέρος στην φανερή προφορική δημοπρασία που διεξήχθη στο πρώην δημαρχείο Ν. Ιωνίας, όπου δόθηκαν οικονομικές «μάχες» από τους τρεις διεκδικητές του χώρου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατατέθηκαν περί τις 40 προσφορές, πριν το «σφυρί» χτυπήσει τρεις φορές για την κατακύρωση της δημοπρασίας. Η εκμίσθωση του πάρκινγκ «κλείδωσε» στο τίμημα των 125.000 ευρώ ετησίως, 65.000 ευρώ δηλαδή, πάνω από την τιμή της εκκίνησης.

Όπως είναι γνωστό, η εκμίσθωση του πάρκινγκ αφορά μόνο στις 252 θέσεις στάθμευσης κι όχι στα καταστήματα που θα εκμισθώνονται απευθείας από τον Δήμο Βόλου.

Το έργο, το οποίο ανέλαβε να ολοκληρώσει ο Δήμος Βόλου έναντι ποσού 10,4 εκατ. ευρώ, εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2021 και θα ανατεθεί πλέον σε ιδιώτη με στόχο να εξασφαλιστούν επιπλέον έσοδα για τα δημοτικά ταμεία αλλά και να απαλλαχθεί ο Δήμος από τη λειτουργία του. Σύμφωνα με στοιχεία της οικονομικής υπηρεσίας, το πάρκινγκ για το έτος 2022 απέδωσε κέρδος 37.000 ευρώ στα δημοτικά ταμεία. Αφορά μάλιστα σε κέρδος που προήλθε μόνο από τις θέσεις στάθμευσης κι όχι από την εκμίσθωση των ισόγειων καταστημάτων, τα οποία απέφεραν επιπλέον 40.000 ευρώ περίπου στα δημοτικά ταμεία.

Η μίσθωση θα είναι διάρκειας 12 ετών και ο μισθωτής θα έχει την υποχρέωση συντήρησης του κτιρίου και αποκατάστασης τυχόν ζημιών, ενώ παράλληλα θα αναλάβει την υποχρέωση ασφάλισής του έναντι πυρός, σεισμού και πλημμύρας.

Ο πολυώροφος Σταθμός Αυτοκινήτων είναι στεγασμένος, δημοσίας χρήσεως και λειτουργεί με αυτοεξυπηρέτηση. Η είσοδος-έξοδος του σταθμού είναι στην οδό Φιλελλήνων, όπου υπάρχει και το γραφείο κινήσεως και το εκδοτήριο, απ’ όπου εποπτεύεται η ασφαλής είσοδος και έξοδος των οχημάτων. Οι θέσεις σύμφωνα με τους όρους της δημοπρασίας θα εκμισθώνονται με την ώρα και ο μισθωτής υποχρεούται για τη συνεχή δημόσια χρήση του σταθμού από Δευτέρα έως και Κυριακή για τουλάχιστον 15 συνεχόμενες ώρες την ημέρα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου