ΤΟΠΙΚΑ

Εμπρησμό δείχνει βίντεο -ντοκουμέντο σε βενζινάδικο στη Λαρίσης

εμπρησμό-δείχνει-βίντεο-ντοκουμέντο-966292

Βίντεο – ντοκουμέντο που αναρτήθηκε στα social media μαρτυρά εμπρησμό σε βενζινάδικο της οδού Λαρίσης στον Βόλο, το οποίο την περασμένη Πέμπτη αργά το βράδυ, προς ξημερώματα Παρασκευής, είχε τυλιχθεί στις φλόγες. Το βίντεο σοκάρει για τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκε ο εμπρηστής, ο οποίος χρειάστηκε λιγότερα από δύο λεπτά για περιλούσει με εύφλεκτο υγρό τις αντλίες και στη συνέχεια να ανάψει φωτιά.

Το υλικό βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας η οποία ερευνά κάθε ενδεχόμενο. Είτε ο εμπρηστής να είναι πυρομανής είτε να πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Σε κάθε περίπτωση μέσα από τις εικόνες που ήδη από χθες κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, επιχειρείται η ταυτοποίηση του δράστη.

Το περιστατικό είχε συμβεί στη 1:30 τα ξημερώματα της Παρασκευής. Στο τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου ήχησε συναγερμός όταν δέχθηκε κλήση για φωτιά σε πρατήριο υγρών καυσίμων.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα πυροσβεστικό όχημα με τρία άτομα, ενώ λειτούργησαν και τα συστήματα ασφαλείας του χώρου, με αποτέλεσμα η φωτιά να σβήσει έγκαιρα και να αποφευχθεί η επέκτασή της.

Από τη φωτιά κάηκαν τρεις αντλίες και ένας πυροσβεστήρας, χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύσει κανείς απ’ όσους βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο πρατήριο.

Το βίντεο- ντοκουμέντο ήρθε σχεδόν 48 ώρες μετά το συμβάν. Πρόκειται για βίντεο διάρκειας δύο λεπτών που σοκάρει. Δείχνει τον δράστη να κινείται κρατώντας δοχείο με -προφανώς- εύφλεκτο υγρό και να περιλούζει τις τρεις αντλίες του βενζινάδικου. Το ίδιο υγρό χρησιμοποιεί για να δημιουργήσει μία «γραμμή» μέχρι την έξοδο του βενζινάδικου. Φεύγει και μετά από λίγο επιστρέφει. Σκύβει στην άκρη και προφανώς με αναπτήρα ή άλλον τρόπο βάζει φωτιά και σε κλάσματα του δευτερολέπτου, το βενζινάδικο τυλίγεται στις φλόγες.

Ο δράστης από τις κινήσεις του φέρεται να είναι σίγουρος και μεθοδικός σε αυτό που κάνει, ενώ δεν δείχνει να ανησυχεί μήπως οι κινήσεις του γίνουν αντιληπτές.

Το υλικό βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα χέρια της αστυνομίας, η οποία προσπαθεί να ταυτοποιήσει τον δράστη του εμπρησμού στο βενζινάδικο και να εντοπίσει τα ίχνη του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου