ΤΟΠΙΚΑ

Ευκαιρία μαθητείας σε 15 μαθητές προσφέρει ο Δήμος Βόλου

ευκαιρία-μαθητείας-σε-15-μαθητές-προσφέ-966006

Ανοιγμα θέσεων σε έξι ειδικότητες για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας παράλληλα με την αμοιβή και ασφάλισή τους

Ευκαιρία μαθητείας σε 15 αποφοίτους επαγγελματικών λυκείων, που θα θελήσουν να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία σε πραγματικές συνθήκες κερδίζοντας το μεροκάματό τους αλλά και τα πρώτα τους ένσημα, δίνει ο Δήμος Βόλου. Στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αποφασίστηκε το άνοιγμα θέσεων σε έξι συνολικά ειδικότητες για 15 μαθητευόμενους στο πλαίσιο του μεταλυκειακού έτους- τάξη μαθητείας ΕΠΑΛ για την περίοδο 2023- 2024.

Το Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας απευθύνεται σε αποφοίτους ΕΠΑ.Λ., περιλαμβάνει εργαστηριακά μαθήματα ειδικότητας, που πραγματοποιούνται στο σχολείο και παράλληλα «πρόγραμμα μάθησης σε εργασιακό χώρο» το οποίο αναλαμβάνει να παράσχει ο εργοδότης στον μαθητευόμενο. Η μαθητεία ολοκληρώνεται με τη συμπλήρωση του εργαστηριακού μαθήματος και των ημερών παρουσίας στον εργασιακό χώρο, συμπεριλαμβανομένων των 12 ημερών κανονικής άδειας που δικαιούται ο μαθητευόμενος.

Οι μαθητευόμενοι λαμβάνουν ημερήσια αποζημίωση, που ορίζεται στο 95% επί του νόμιμου νομοθετημένου κατώτατου ορίου του ημερομίσθιου ανειδίκευτου εργάτη σε όλη τη διάρκεια του «προγράμματος μάθησης σε εργασιακό χώρο». Η χρηματική επιβάρυνση του εργοδότη μετά την αφαίρεση της επιδότησης αναφέρεται σε Κοινή Υπουργική Απόφαση περί Επιδότησης Μαθητευόμενων Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας και περιλαμβάνει μόνο το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών.

Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ανοίγουν οι εξής 15 θέσεις (ειδικότητες, αριθμός προσφερόμενων θέσεων)

Τεχνικός Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής 1

Τεχνικός Οχημάτων 2

Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων 2

Τεχνικός θερμικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων και τεχνολογίας πετρελαίου και φυσικού αερίου 2

Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής 5

Τεχνικός Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου 3.

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε τη δέσμευση 3.000 ευρώ για το έτος 2023 και επιπλέον 13.500 ευρώ για το 2024 για την κάλυψη του κόστους.

Τέλος, ορίστηκε αρμόδιος υπάλληλος η κ. Νικολέρα Τζάνη, υπάλληλος του τμήματος Παιδείας Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Πολιτισμού.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου