ΤΟΠΙΚΑ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπρησμού στη φωτιά στις εγκαταλελειμμένες αποθήκες

ανοιχτό-το-ενδεχόμενο-εμπρησμού-στη-φ-964124

Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής για να μην επεκταθεί η φωτιά – Τράπηκαν σε φυγή οι αλλοδαποί που έχουν βρει στον χώρο καταφύγιο

Ανοιχτό παραμένει για την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Βόλου το ενδεχόμενο η φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε εγκαταλελειμμένες αποθήκες στην οδό Αθηνών, δίπλα από τον κόμβο, να οφείλεται σε εμπρησμό.

Στις παλιές αποθήκες διαμένουν σύμφωνα με πληροφορίες Βούλγαροι, οι οποίοι έχουν γίνει αντιληπτοί πολλές φορές από τους περίοικους να πηγαινοέρχονται στον χώρο.

Οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη με τις φλόγες, προκειμένου να μην επεκταθεί η φωτιά

Το ίδιο συνέβη και χθες το μεσημέρι. Μάλιστα κάποιοι περίοικοι είπαν ότι πριν να δούνε τις φλόγες να ξεπηδάνε από τις αποθήκες άκουσαν δύο εκρήξεις.

Σε λίγα λεπτά οι φλόγες τύλιγαν τους τοίχους και ότι έχει απομείνει από τις αποθήκες που δεν χρησιμοποιούνται εδώ και χρόνια. Εντρομοι οι περίοικοι ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία και έσπευσαν να δούνε τι συμβαίνει. Κάποιοι είπαν ότι είδαν ανθρώπους να βγαίνουν από το κτίριο και να τρέπονται σε φυγή. Στο σημείο έσπευσαν αμέσως πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Επικεφαλής της επιχείρησης τέθηκε ο ίδιος ο διοικητής Νίκος Ιερεμίας που συντόνιζε το έργο της κατάσβεσης.

Στο σημείο είχαν συγκεντρωθεί επίσης επαγγελματίες- ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που γειτνιάζουν με τις αποθήκες, αλλά και περίοικοι που φοβήθηκαν να μην επεκταθεί η φωτιά και κινδυνέψουν οι δικές τους περιουσίες.

Οι μαύροι καπνοί έκαναν αποπνικτική την ατμόσφαιρα στην γύρω περιοχή, ενώ ήταν ορατοί για τους οδηγούς που ερχόταν από τις Αλυκές προς Βόλο.

Οι πυροσβέστες επικέντρωσαν την προσοχή τους να μην επεκταθεί η φωτιά στην περιοχή.

Στο σημείο της πυρκαγιάς για την κατάσβεση έσπευσαν πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Το έργο της κατάσβεσης δυσκόλευαν τα πολλά σκουπίδια που υπήρχαν μέσα στον χώρο, καθώς επίσης και η πυκνή βλάστηση που παρέπεμπε σε «ζούγκλα» αγριόχορτων που μαζί με άχρηστα υλικά και πεταμένα μπουκάλια μπορούσαν να προκαλέσουν μεγαλύτερη ζημιά.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς που τέθηκε υπό έλεγχο μετά από μία ώρα, διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου