ΤΟΠΙΚΑ

Εσωσε το σπίτι του, αλλά… οι εισπρακτικές του ζητούν λεφτά

εσωσε-το-σπίτι-του-αλλά-οι-εισπρακτι-964068

Εντάχθηκε στον νόμο Κατσέλη, πληρώνει τις δόσεις, όμως οι εισπρακτικές του ζητούν εδώ και τώρα τα λεφτά

Δεν έχει τέλος ο Γολγοθάς για Βολιώτη δανειολήπτη που όταν εντάχθηκε στον νόμο Κατσέλη πίστευε ότι τα βάσανά του τελείωσαν και ότι το σπίτι του σώθηκε.

«Λογάριαζε όμως δίχως τον ξενοδόχο…», όπως λέει και η παροιμία, καθώς ενώ εντάχθηκε στο νόμο Κατσέλη, με θετική απόφαση από το Ειρηνοδικείο, που ρυθμίζει το χρέος του και σώζει το σπίτι του, με 20ετή καταβολή μηνιαίας δόσης, τώρα έρχονται οι εισπρακτικές και ζητούν τα χρήματα εδώ και τώρα.

Ο δανειολήπτης υπήρξε συνεπής στην καταβολή της μηνιαίας δόσης, που όρισε το Ειρηνοδικείο.

Παρ’ όλα αυτά δέχτηκε εξώδικο από δικηγορική εταιρεία η οποία του καταλογίζει απλήρωτες δόσεις και τον ενημερώνει ότι καταγγέλλει τη δικαστική απόφαση, απαιτώντας να καταβάλλει άμεσα ένα ποσό, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα κινηθούν σε βάρος του μέτρα κατάσχεσης αν δεν καταβληθεί το υπερβάλλον ποσό, με άμεσο κίνδυνο να χάσει το σπίτι του.

Ο οφειλέτης, δεν πτοήθηκε. Απευθύνθηκε σε δικηγορικό γραφείο για το θέμα, ενημερώνοντας ότι με βάση την απόφαση του Ειρηνοδικείου ορίστηκε ρητά η καταβολή στην Τράπεζα του ποσού των 205,92 ευρώ το μήνα, για χρονικό διάστημα 20 χρόνων.

Σύμφωνα με την απόφαση η καταβολή των μηνιαίων αυτών δόσεων θα ξεκινήσει το πρώτο τριήμερο του πρώτου μήνα, τρία χρόνια μετά τη δημοσίευση της απόφασης και θα γίνει χωρίς ανατοκισμό, με το μέσο επιτόκιο στεγαστικού δανείου με κυμαινόμενο επιτόκιο, που ίσχυε σύμφωνα με το στατιστικό δελτίο της Τράπεζας της Ελλάδα;

Κατέθεσε επίσης στο δικηγορικό γραφείο τις αποδείξεις των τελευταίων μηνιαίων καταβολών και ζήτησε να κινηθούν οι διαδικασίες σε βάρος της εισπρακτικής εταιρείας.

Να καταγγέλλουν… ανάρμοστες συμπεριφορές

Δεδομένου ότι τους τελευταίους μήνες έχουν αυξηθεί οι καταγγελίες καταναλωτών που διαμαρτύρονται ότι, δέχονται ενοχλήσεις πολλές φορές μέσα στην μέρα, σε ακατάλληλες ώρες, συχνά στον εργασιακό τους χώρο, καθώς επίσης ενοχλούν και συγγενικά πρόσωπα, ανήλικα τέκνα, υπέργηρους γονείς και ασκούν ασφυκτικές πιέσεις ακόμα και σε ευάλωτα κοινωνικά άτομα, όπως συνταξιούχους και άτομα με αναπηρία, οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν τα δικαιώματά τους και να μην πτοούνται, υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Ενωσης Καταναλωτών ν. Μαγνησίας – Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Λυχναρόπουλος.

«Αναμφισβήτητα η πρακτική τους αυτή είναι προσβλητική. Εάν τους παρενοχλούν από εισπρακτική εταιρεία, τότε μπορούν να προβούν σε καταγγελία είτε προσφεύγοντας στην Ενωση, προκειμένου να αποσταλεί αρμοδίως και να υποβληθούν τα ανάλογα πρόστιμα. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παραβαίνει τον νόμο. Υπάρχουν συγκεκριμένες διατάξεις οι οποίες καταστρατηγούνται κατ’ εξακολούθηση και αυτό είναι ένα θέμα που η Πολιτεία πρέπει να το δει άμεσα. Οφείλει να βάλει ένα φρένο στις αυθαίρετες πρακτικές που ακολουθούν οι εισπρακτικές εταιρείες και τα funds», κατέληξε ο κ. Λυχναρόπουλος.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου