ΤΟΠΙΚΑ

Στον ανακριτή οι 9 συλληφθέντες διακινητές για το ναυάγιο της Πύλου

στον-ανακριτή-οι-9-συλληφθέντες-διακιν-961106

Οι κατηγορίες που τους βαραίνουν – Αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία για να απολογηθούν

Το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Καλαμάτας πέρασαν πριν λίγο οι 9 Αιγύπτιοι που φέρονται ως οι διακινητές στο πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου με 78 νεκρούς και εκατοντάδες αγνοούμενους, οι οποίοι θα προσέρχονται ένας – ένας ενώπιον του ανακριτή από τις 11:00.

Βαρύνονται με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης που αφορά παράνομη διακίνηση παράτυπων μεταναστών πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια και έκθεση ζωής σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, κατά την άφιξη των διακινητών, στον χώρο γύρω από το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας βρίσκονταν συγγενείς ανθρώπων που αγνοούνται από το ναυάγιο και φώναζαν τα ονόματά τους, υπενθυμίζοντας στους διακινητές τις ψυχές που έχουν στις «πλάτες» τους.

Χθες Κυριακή αργά το απόγευμα ολοκληρώθηκαν οι πολύωρες καταθέσεις που έδωσαν οι 9 διασωθέντες που ήρθαν από τη Μαλακάσα. Πρόκειται για μάρτυρες κλειδιά και είχε ζητηθεί να δώσουν συμπληρωματική κατάθεση και αρνούνται ότι σχετίζονται με την παράνομη διακίνηση μεταναστών. Την εμπλοκή τους στην υπόθεση που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 78 ανθρώπους αρνούνται και οι συλληφθέντες. Συνεπώς δεν αποκλείεται σήμερα, κάποιοι συνήγοροι υπεράσπισης να ζητήσουν νέα προθεσμία από την ανακρίτρια καθώς δεν έχουν λάβει γνώση για το σύνολο της δικογραφίας, μετά και τις νέες καταθέσεις.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου