ΤΟΠΙΚΑ

«Συζητούμε για την εκπαίδευση», η εκδήλωση της Δημοκρατικής Συνεργασίας Εκπαιδευτικών

συζητούμε-για-την-εκπαίδευση-η-εκδή-96114

«Συζητούμε για την εκπαίδευση» είναι το θέμα εκδήλωσης που διοργανώνει η Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Μαγνησίας μεθαύριο Τετάρτη 7 Μαρτίου, στις 6.30 μ.μ., ξενοδοχείο Park Βόλος.

Η θεματολογία στόχο έχει να καλύψει θέματα εκπαίδευσης και να προκαλέσει προβληματισμό και συζήτηση πάνω σ’ αυτά.

Εκείνο που σημειώνουν οι διοργανωτές για τη συζήτηση γύρω από την παιδεία, είναι ότι πρέπει να διεξαχθεί μακριά από μικροκομματισμούς και λαϊκίστικες κραυγές.

«Ας αντιληφθούμε όλοι, γονείς εκπαιδευτικοί, πολιτεία, πως η Εκπαίδευση και γενικότερα η Παιδεία είναι εθνική υπόθεση και πρέπει ν’ αλλάξει ο τρόπος που αντιμετωπίζεται.

Προσκαλούμε εκπαιδευτικούς, γονείς σε μια συζήτηση ανοιχτή, ελεύθερη μα πάνω απ’ όλα δημιουργική», αναφέρουν.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι: «Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση» Φ. Κωνσταντινίδης, «Το δημόσιο σχολείο: διαπιστώσεις και προοπτικές» Μαρία Χατζή ΕΔΙΠ Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, «Πολιτισμός και τέχνες στην εκπαίδευση» Ξανθούλα Παπαπαναγιώτου ΕΕΠ Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, «Υποστηρικτικό πλαίσιο εκπαιδευτικών προς τρίτους (καταγγελίες, ΕΔΕ, Δικαιοσύνη)» Αθ. Τασιός ΕΔΙΠ Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, «Προσχολική Αγωγή» Αποστολία Μπέκα, «Ολοήμερο Σχολείο» Νένα Σιδηροπούλου, «Αυτοαξιολόγηση» Δήμητρα Μπάρδα, «Ειδική Αγωγή, Αναπληρωτές-διορισμοί» Θάνος Γιαννακόπουλος, «Ευρωπαϊκή διάσταση στην εκπαίδευση» Ευτυχία Πλακαρού, «Αφιέρωμα 30 έτη Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας» Δήμου Πασχάλης.

Οι εισηγήσεις θα είναι πέντε λεπτών και θα αποτελέσουν αφορμή συζήτησης – διαλόγου για τα ζητήματα της εκπαίδευσης. Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις – τοποθετήσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου