ΤΟΠΙΚΑ

Προσφορά μαθητευόμενων αποφοίτων συμφώνησε το 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου

προσφορά-μαθητευόμενων-αποφοίτων-συ-960418

Συνάντηση με τον Διοικητή κ. Ιωάννη Ντόκο και τον διευθυντή του 1ου ΕΠΑ.Λ. Ν. Ιωνίας κ Δημήτριο Κόκκινο πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, την Πέμπτη 15 Ιουνίου. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι υπεύθυνοι Υπηρεσιών του Νοσοκομείου κα Β. Δημητριάδου, κ Κ. Γκίζας, κα Κ. Χαρανά, κα Ε. Δράγνε και ο αναπληρωτής διοικητής κ Σ. Μπαμπούνης, καθώς και οι εκπαιδευτικοί, επόπτες μαθητείας, του 1ου ΕΠΑΛ κα Π. Καραγιάννη, κα Α. Χατζή, κα Σ. Μιχάλη.

Μέσα σε κλίμα δημιουργικής ανταλλαγής απόψεων και υπεύθυνης ενημέρωσης, ο Διοικητής αναγνώρισε την ανάγκη προσφοράς του Νοσοκομείου στην εκπαίδευση μαθητευόμενων αποφοίτων των ΕΠΑ.Λ., ώστε να αναπτυχθεί μία δεξαμενή μελλοντικών εργαζομένων υψηλής εξειδίκευσης προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Ιδιαίτερα συζητήθηκαν οι ανάγκες που έχουν προκύψει στο χώρο της υγείας τα τελευταία χρόνια και οι επαγγελματικές προοπτικές που εμφανίζονται.

Συμφωνήθηκε η προσφορά θέσεων μαθητείας στο Μεταλυκειακό έτος – Τάξη Μαθητείας για την περίοδο 2023-2024 αποφοίτων στις ειδικότητες:

Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων (1),

Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης, Αερισμού και Κλιματισμού (2)

Τεχνικός Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής (1)

Βοηθός Νοσηλευτή (4)

Βοηθός Φυσικοθεραπευτή (2)

Βοηθός Φαρμακείου (2)

Να σημειωθεί ότι η μαθητεία των ΕΠΑ.Λ. είναι με μέγιστη διάρκεια 172 ημερολογιακών ημερών, με το δυϊκό σύστημα εκπαίδευσης που προβλέπει τέσσερις (4) ημέρες εργασίας στον φορέα – επιχείρηση και μία (1) ημέρα στο σχολείο την εβδομάδα. Οι μαθητευόμενοι είναι πλήρως ασφαλισμένοι από τον φορέα – επιχείρηση και αμείβονται με το 95% του κατώτατου ημερομίσθιου από το ΕΣΠΑ.

Οι εκπαιδευτικοί επεσήμαναν ότι θα επιδείξουν υψηλό επίπεδο ευθύνης στην εποπτεία των μαθητευόμενων ώστε να ανταποκριθούν επάξια στην εμπιστοσύνη που επέδειξε ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου