ΤΟΠΙΚΑ

Σε καλοκαιρινή… ετοιμότητα οι διευθυντές

se-kalokairini-etoimotita-oi-dieythyntes-960379

Τηλεδιάκεψη υπό τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γ. Πολύζο- Οι εκλογές καθυστερούν τις υπηρεσιακές μεταβολές για την προετοιμασία του νέου σχολικού έτους

Σε αυξημένη ετοιμότητα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, με τους κωδικούς του συστήματος myschool εύκαιρους, κλήθηκαν να είναι οι 82 διευθυντές δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων στη Μαγνησία, οι οποίοι παραλαμβάνουν σκυτάλη τις επόμενες ημέρες. Τα σχολεία μπορεί να κλείνουν την ερχόμενη Τετάρτη 21 Ιουνίου για το καλοκαίρι, ωστόσο οι διευθυντές κλήθηκαν να είναι σε επιφυλακή, από τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γιώργο Πολύζο.

Σε τηλεδιάσκεψη που έγινε υπό τον κ. Πολύζο, με τη συμμετοχή των απερχόμενων και νέων διευθυντών των σχολικών μονάδων του νομού, δόθηκαν οδηγίες για την ομαλή παράδοση – παραλαβή της σκυτάλης στα σχολεία.



Χθες, ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα της σχολικής χρονιάς, με τα σχολεία να διοργανώνουν γιορτές παρουσίασης των δράσεών τους καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ωστόσο οι εκπαιδευτικοί καλούνται να βρίσκονται στις θέσεις τους έως και τις 21 Ιουνίου για τον σχεδιασμό και την οργάνωση της νέας σχολικής χρονιάς.

«Φέτος, ο σχεδιασμός και η οργάνωση της νέας σχολικής χρονιάς θα καθυστερήσει τουλάχιστον κατά έναν μήνα, λόγω των εκλογών της 25ης Ιουνίου. Αυτό σημαίνει ότι οι υπηρεσιακές μεταβολές θα πρέπει να γίνουν μέσα στον Ιούλιο και τον Αύγουστο και σε αυτό το πλαίσιο κλήθηκαν οι νέοι διευθυντές να είναι σε επιφυλακή μέσα στο καλοκαίρι και να έχουν διαθέσιμους τους κωδικούς του myschool για την καταχώρηση ή επικαιροποίηση τυχόν στοιχείων που θα ζητηθούν», ανέφερε ο κ. Πολύζος.

Όπως είναι γνωστό, το τριήμερο από 19 έως 21 Ιουνίου, θα γίνουν τελετές παράδοσης – παραλαβής της σκυτάλης μεταξύ των διευθυντών απερχόμενων και νέων. Συνολικά 82 διευθυντές πρόκειται να αναλάβουν καθήκοντα εκ των οποίων το 50% σχεδόν είναι νέοι.

«Αυτή τη στιγμή εξαιτίας των εκλογών δεν μπορεί να γίνει καμία προετοιμασία για το νέο σχολικό έτος, παρά μόνο προπαρασκευαστικές ενέργειες», σημείωσε ο κ. Πολύζος.

Αυτό σημαίνει ότι θα γίνουν αιτήσεις στο πλαίσιο της β’ φάση των βελτιώσεων για τους περίπου 40 -45 εκπαιδευτικούς που βρίσκονται στη διάθεση, ωστόσο η τοποθέτησή τους σε οργανικές θέσεις, θα γίνει εφόσον ολοκληρωθούν οι εκλογές.

Σε επόμενη φάση θα ακολουθήσει η διαδικασία των αποσπάσεων εκπαιδευτικών εντός και εκτός ΠΥΣΠΕ (Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης) και σε φορείς, προικειμένου στη συνέχεια να βγουν οι λειτουργικές υπεραριθμίες και τα κενά στις σχολικές μονάδες που θα καλυφθούν μέσα από την πρόσληψη αναπληρωτών.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου