ΤΟΠΙΚΑ

Τέλος οι πανελλαδικές για τα ΓΕΛ, σήμερα συνεχίζονται για τα ΕΠΑΛ

τέλος-οι-πανελλαδικές-για-τα-γελ-σήμερ-959003

Σχολιασμός στο μάθημα «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» από τον Αριστείδη Σαββάκη

Oι πανελλήνιες εξετάσεις τελείωσαν χθες για τους υποψήφιους στα ΓΕΛ που εξετάστηκαν στα μαθήματα της Ιστορίας (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσικής (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και Οικονομίας (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Σειρά παίρνουν αυτή την εβδομάδα οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες των ΕΠΑΛ. Πιο συγκεκριμένα, σήμερα Τρίτη 13 Ιουνίου 2023, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα εξής μαθήματα ειδικότητας: Ηλεκτρικές Μηχανές, Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις, Ναυσιπλοΐα ΙΙ και Ναυτικές Μηχανές.

Στη συνέχεια, την Πέμπτη 15 Ιουνίου, θα εξεταστούν στα μαθήματα: Τεχνολογία Υλικών, Οικοδομική, Μηχανές Εσωτερικής Καύσης ΙΙ (ΜΕΚ ΙΙ) και Ψηφιακά Συστήματα. Την Παρασκευή 16 Ιουνίου θα ολοκληρωθούν οι εξετάσεις των μαθημάτων ειδικότητας με την εξέταση των εξής μαθημάτων: Στοιχεία Ψύξης-Κλιματισμού, Κινητήρες Αεροσκαφών και Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων.

Σχολιασμός στο μάθημα «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας»

Στο μεταξύ, αναφορικά με το μάθημα Αρχές Οικονομική Θεωρίας στο οποίο εξετάστηκαν χθες οι μαθητές της οικονομικής κατεύθυνσης, και για τα θέματα που κλήθηκαν να απαντήσουν οι μαθητές μπορούν ο αντιδήμαρχος Βόλου, καθηγητής οικονομολόγος Αριστείδης Σαββάκης σχολίασε τα εξής: «Όσον αφορά τα θέματα Α και Β που εξετάζονται οι θεωρητικές γνώσεις των μαθητών ήταν βατά και αναμενόμενα. Το θέμα Γ που αφορούσε την επίλυση άσκησης ήταν από αναμενόμενο κεφάλαιο της ύλης , χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες με δύο υποερωτήματα που ήθελαν περισσότερο προσοχή. Τέλος το θέμα Δ που αφορούσε κι αυτό την επίλυση άσκησης, έλειπε η διαβάθμιση της δυσκολίας γιατί είχε δυσκολία στο πρώτο υποερώτημα που ήταν καθοριστικό για την επίλυση της άσκησης και έλειπε η διαβάθμιση της δυσκολίας. Γενικότερα τα θέματα θεωρούνται βατά όσον αφορά τα θεωρητικά ζητήματα και με ορισμένα δύσκολα υποερωτήματα στις ασκήσεις που είναι πιθανόν να οδηγήσουν σε χαμηλότερες επιδόσεις σε σύγκριση με την περσινή χρονιά» και ευχήθηκε καλά αποτελέσματα στους μαθητές.

Αριστείδης Σαββάκης: Γενικότερα τα θέματα θεωρούνται βατά όσον αφορά τα θεωρητικά ζητήματα και με ορισμένα δύσκολα υποερωτήματα στις ασκήσεις που είναι πιθανόν να οδηγήσουν σε χαμηλότερες επιδόσεις σε σύγκριση με την περσινή χρονιά

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου