ΤΟΠΙΚΑ

Ιστορική επίσκεψη Βαρθολομαίου στον Βόλο

ιστορική-επίσκεψη-βαρθολομαίου-στον-958905

Ο Βόλος ετοιμάζεται να υποδεχτεί για δεύτερη φορά σε 21 χρόνια τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας – Ιγνάτιος: Ερχεται με την καρδιά του, αγαπά τον Βόλο

Στον Βόλο θα χτυπήσει η «καρδιά» της Ορθοδοξίας την ερχόμενη εβδομάδα. Μετά από 21 ολόκληρα χρόνια ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος επισκέπτεται ξανά την πόλη από τις 23 έως τις 25 Ιουνίου, προκειμένου να εγκαινιάσει το Δημοτικό Θέατρο Βόλου, και να κηρύξει, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου την έναρξη της «Ναυτικής Εβδομάδας 2023».

Στη φετινή Ναυτική Εβδομάδα τιμώμενη περιοχή θα είναι η γενέτειρα του Οικουμενικού Πατριάρχη Ίμβρος.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης παραμονής του εδώ ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, θα εγκαινιάσει επίσης τον Βρεφονηπιακό Σταθμό της ΙΜΔ στην Αγριά και την Εστία των Ιώνων στη Ν. Ιωνία, ενώ θα ιερουργήσει στον Ι.Ν. Αναλήψεως.

Η επίσκεψη του θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με επίσκεψη στις αγροτικές φυλακές της Κασσαβέτειας.

Χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ.κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στις προετοιμασίες ενόψει χαρακτηρίζοντας ιστορική την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Η επίσημη υποδοχή θα γίνει την Παρασκευή 23 Ιουνίου στον Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Νικολάου στον Βόλο, θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου και στη συνέχεια ο κ. Βαρθολομαίος θα μεταβεί στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης για να κηρύξει την έναρξη της Ναυτικής Εβδομάδας, εκδήλωση στην οποία θα παραστεί και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Την επόμενη μέρα, Σάββατο 24 Ιουνίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα τελέσει εγκαίνια του νέου βρεφονηπιακού σταθμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος στην Αγριά και θα ακολουθήσει στο Συνεδριακό της ΙΜΔ στα Μελισσάτικα συνάντηση με το συμβούλιο Ακαδημίας Θεολογικών σπουδών, ιεροψάλτες.

Το απόγευμα του Σαββάτου στον Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας θα τελεστεί Εσπερινός και θα μιλήσει ο κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος στη συνέχεια θα εγκαινιάσει την Εστία των Ιώνων και θα παρακολουθήσει συναυλία του Μουσικού σχολείου.

Την Κυριακή 25 Ιουνίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα ιερουργήσει στον Ι.Ν. Αναλήψεως του Κυρίου και αναχωρώντας από τον Βόλο θα επισκεφτεί το αγροτικό κατάστημα κράτησης της Κασσαβέτειας.

Κάλεσμα στου πιστούς να συμμετέχουν

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος απηύθυνε κάλεσμα σε όλους του πολίτες να συμμετέχουν στην υποδοχή του Πατριάρχη, αλλά και στις άλλες εκδηλώσεις και αναφέρθηκε στις περιβαλλοντικές ευαισθησίες του κ. Βαρθολομαίου, αλλά και στην αγάπη που τρέφει για τον Βόλο.

«Έρχεται με την καρδιά του. Όπου βρεθεί και όπου σταθεί, λέει ότι θα πάει στο Βόλο. Το λέω έτσι, γιατί νιώθω ότι έρχεται με πολύ εγκαρδιότητα. Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι σημαντικό να μας έχει κατά νου», υπογράμμισε ο κ. Ιγνάτιος, αποκαλύπτοντας ότι η επίσκεψη προετοιμάζεται ένα χρόνο.

«Η καίρια στιγμή ήταν ένα χρόνο πριν όταν δεν είχαμε αποφασίσει για να αφιερώσουμε τη φετινή χρονιά στην Ίμβρο. «Ο πρώην υπουργός Γ. Σούρλας μου είπε ότι είχε εντυπωσιαστεί όταν ήταν στην Ίμβρο και μου το είπε. Εγώ τότε ανέφερα ότι η Ίμβρος θα είναι το αφιέρωμα της επόμενης Ναυτικής Εβδομάδας και έτσι τελικά έγινε» συνέχισε.

Πλούσιο το πρόγραμμα Ναυτικής Εβδομάδας

Πλούσιες θα είναι οι εκδηλώσεις της Ναυτικής Εβδομάδας 2023, που θα πραγματοποιηθεί και πάλι στην παραλία του Βόλου, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, αλλά και σε άλλους χώρους, από την Παρασκευή 23 έως την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023.

Ο γραμματέας της «Μαγνήτων Κιβωτός» Νίκος Τσούκας αναφερόμενος στο πρόγραμμα είπε ότι αρχικά είχε προγραμματιστεί την Κυριακή 25 Ιουνίου να επισκεφθούν στον Βόλο 150 Ίμβριοι με διάφορες καλλιτεχνικές δράσεις, αλλά η επίσκεψη τελικά ματαιώθηκε λόγω εκλογών και θα αντικατασταθεί από φωτογραφική έκθεση στην «Εξωραϊστική» της ομάδας «Σπύρος Μελετζής» με 90 φωτογραφίες της Ίμβρου και του Πατριάρχη, ενώ παράλληλα στο Συνεδριακό κέντρο θα υπάρχει έκθεση της. Volos lens με μοναστήρια του νομού Μαγνησίας.

Επίσης, προγραμματίζεται να τιμηθεί Θεόδωρος Βλάχος, ομοσπονδιακός υδατοσφαίρισης που πήρε αργυρό μετάλλιο η ομάδα στο Τόκιο. Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν όλη την εβδομάδα με ενδιαφέρουσες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Σημαντική σημασία στο να αναδείξουν του ντόπιου καλλιτεχνικού δυναμικού και επίσης βήμα στη νεολαία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου