ΤΟΠΙΚΑ

Ναι μεν, αλλά… για την εστίαση το τριήμερο

ναι-μεν-αλλά-για-την-εστίαση-το-τριήμ-957147

Καλή, αλλά όχι ιδανική, λένε οι επαγγελματίες για την κίνηση του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος

Ικανοποιημένοι, αλλά όχι στο 100%, δηλώνουν οι επιχειρηματίες της εστίασης στη Μαγνησία, μετά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Μπορεί να είχαν θέσει ψηλά τον πήχη, δεδομένων και των υψηλών προκρατήσεων, ωστόσο, όπως αναφέρουν, ήταν ένα «καλό Σαββατοκύριακο».

Το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος, που συνέπεσε χρονικά και με το πρώτο Σαββατοκύριακο του καλοκαιριού, αποτέλεσε την ιδανική αφορμή για εκατοντάδες τουρίστες να επιλέξουν για ακόμη μία φορά τον Βόλο και τη Μαγνησία για τις διακοπές τους.

Ηπειρωτική και νησιωτική Μαγνησία σημείωσαν πληρότητες άνω και του 80%, με τους τουρίστες από Ελλάδα και εξωτερικό να «πλημμυρίζουν» κυριολεκτικά την περιοχή.

Ωστόσο, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο πρόεδρος των καταστηματαρχών εστίασης Μαγνησίας, Στέφανος Στεφάνου ανέφερε ότι η κίνηση δεν εξελίχθηκε όπως περίμεναν.

«Ηταν ένα καλό τριήμερο, αλλά όχι πολύ καλό για τον κλάδο της εστίασης στην περιοχή. Στα νησιά των Σποράδων που οι πληρότητες των ξενοδοχείων ξεπέρασαν το 80% η κίνηση στην εστίαση κινήθηκε και πολύ καλύτερα. Εκεί ο κόσμος ήταν όλος ξένος, τουρίστες από εξωτερικό, αλλά και από το εσωτερικό. Δούλεψαν όλων των ειδών τα μαγαζιά. Το ίδιο παρατηρήθηκε και στο Πήλιο, στην Πορταριά και τη Μακρινίτσα» αναφέρει, αρχικά, ο κ. Στεφάνου.

Για τις υπόλοιπες περιοχές της Μαγνησίας οι επισκέπτες, αλλά και οι ντόπιοι εμφανίστηκαν λίγο πιο διστακτικοί. «Στην υπόλοιπη Μαγνησία και στις παραθαλάσσιες περιοχές της, η κίνηση ήταν σε πιο χαμηλά επίπεδα. Τα μαγαζιά είχαν μεν κόσμο, αλλά και οι τζίροι ακόμα δεν ήταν υψηλοί. Γενικότερα, εκείνο που παρατηρήθηκε ήταν ότι τα μαγαζιά της εστίασης δούλεψαν τη μέρα, αλλά όχι τη νύχτα. Αυτό για ένα μαγαζί του κλάδου, ειδικά τέτοιες ημέρες, είναι πλήγμα» τόνισε ο κ. Στεφάνου προσθέτοντας ότι και στον Βόλο η κίνηση δεν ήταν ικανοποιητική.

Ο Πρόεδρος των καταστηματαρχών εστίασης στον νομό Μαγνησίας, αναφέρει πως περίμεναν το συγκεκριμένο τριήμερο να πάει καλύτερα, όμως ήξεραν ότι θα υπήρχαν προβλήματα.

«Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος φέτος, έπεσε νωρίτερα από ότι τις άλλες χρονιές και αυτό λειτούργησε ανασταλτικά για πολλούς τουρίστες. Ο καιρός ακόμα δεν είναι, ιδιαίτερα, ζεστός και οι προγνώσεις των μετεωρολόγων έκαναν λόγο για κακοκαιρία. Σίγουρα πολλοί ξανασκέφτηκαν τις διακοπές τους. Σε αυτό οφείλεται και το γεγονός ότι δούλεψαν περισσότερα τα μαγαζιά την ημέρα, παρά το βράδυ, λόγω της πτώσης της θερμοκρασίας» επισημαίνει ο κ. Στεφάνου.

«Άλλος ένας ανασταλτικός παράγοντας για την κίνηση είναι και οι Πανελλαδικές εξετάσεις. Πολλές οικογένειες δεν κινήθηκαν λόγω των μαθημάτων των παιδιών τους και ήταν κάτι που περιμέναμε» αναφέρει.

Ωστόσο, ο ίδιος επεσήμανε ότι οι καλύτεροι τζίροι έγιναν την Κυριακή και τη Δευτέρα και κυρίως στα τσιπουράδικα.

«Τα τσιπουράδικα, παραδοσιακά, πήγαν πολύ καλά. Σε όλον τον νομό ήταν εκείνα που κινήθηκαν καλύτερα από όλες τις άλλες επιχειρήσεις. Πολλοί ήταν και εκείνοι που δεν πήγαν για μπάνιο, ή που συνδύασαν το μπάνιο τους με το τσίπουρο» διευκρινίζει ο κ. Στεφάνου.

Σε γενικές γραμμές το τριήμερο ήταν ικανοποιητικό για τους καταστηματάρχες της εστίασης και αποτέλεσε μία δυναμική έναρξη για το υπόλοιπο καλοκαίρι, που ελπίζουν, να πάει ακόμη καλύτερα.

ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου